Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 14.4.2010

eFutsal - Dnes večer od 20:15 hodin, před televizními kamerami sportovního kanálu České televize ČT 4 Sport, bude zahájena druhá semifinálová série play-off nejvyšší soutěže mezi ERA-PACKem Chrudim a Slavií Praha. Zatímco domácí prošli do semifinále poměrně hladce po vysokých výhrách nad Torfem Pardubice, Slavia si postup musela vydřít v pětizápasové sérii proti Tangu Brno, kdy dokonce ve čtyřech utkáních musela rozhodovat až střelba ze značky pokutového kopu. Dvakrát bylo v této disciplíně úspěšné Tango, dvakrát Slavia, a tak převážilo jediné vítězství v regulérním hracím čase.

Velká bezpečnostní opatření

Po incidentech, vyvolaných slávistickými "příznivci" při utkání těchto soupeřů během základní části soutěže není divu, že domácí pořadatelé sáhli k velmi přísným bezpečnostním opatřením. "Minule jsme nebezpečí výtržností fanoušků poněkud podcenili, tentokrát budeme mnohem úžeji spolupracovat s Policií ČR, městskými strážníky a bezpečnostní agenturou," řekl pro Chrudimský deník prezident ERA–PACKu František Tichý. O opatřeních informovaly fanoušky weby obou klubů a tak lze jen doufat, že se podobné záležitosti nebudou opakovat. "To co se dělo naposledy v Chrudimi bylo ostudou pro celou Slávii, fanoušci snad za tu dobu již pochopili, k čemu je my hráči potřebujeme," vyslovil své přání slávista Tomáš Matějka.

Rozhodne vyrovnanost kádru?

Jak Chrudim, tak i Slavia disponují výbornými hráči, byť v domácím týmu je jich o poznání více. Co ale dělá pětinásobného mistra favoritem je vlastnost drtivé většiny jeho hráčů vzít zápas na sebe, rozhodnout ho i když se ostatním nedaří. Vladyka, Cacau, Mikan, Rešetár, Kopecký, bratři Marešové a další, to jsou všechno jména, která to v minulosti opakovaně dokázala. Slavistickému kádru - až na pár výjimek - tato vlastnost zatím chybí. Stačí se podívat na statistiky ze čtvrtfinále proti Tangu - statistický výstup je jasný. Výsledky do velké míry závisí na Novotném, Bejdovi, Matějkovi, ale dál? V téhle věci mají sešívaní ještě rezervy, což ale nemusí být neměnný stav.

Zopakuje se loňské drama?

Ať se soupeř Chrudimi jmenuje jakkoliv, nejde mu upřít (navzdory tomu, jak vše proběhlo administrativně), že je nástupcem SELPu Mladá Boleslav. A ten dokázal v minulé sezóně Chrudim v semifinále pěkně potrápit. "Když se nám podaří soupeře v úvodu zaskočit jako loni, nemusí to být pro nás beznadějné," říká brankář Slavie Ondřej Knobloch, který loňskou bitvu pamatuje. Tehdy SELP vyhrál první utkání na půdě soupeře a zvítězil i ve třetím duelu na domácí půdě, pak však ERA-PACK dvakrát zvítězil a po velkém boji postoupil do finále on.

Může se podobná situace opakovat i letos? Pochopitelně, proč ne? Nahrát tomu může, že se favorit nechá ukolébat až příliš snadným průběhem čtvrtfinálové série proti Pardubicím. "Slavia to bude jiný kalibr než Torf, má výborně poskládaný mančaft," vylučuje podcenění Radek Mikan, opora domácích a druhý muž tabulky střelců v této sezóně. V základní části soutěže sice Chrudim Slavii dvakrát porazila, naposledy dokonce potupným skóre 10:1, ale play-off je hodně jiná. Je o emocích, bojovnosti, štěstí, zkušenosti. A tak si počkejme na start této série, který nás čeká již dnes večer...

Klíčové postavy

ERA-PACK Chrudim
Cacau - Někomu se může zdát starý, někomu pomalý, někomu se nemusí líbit jeho herní styl. Ale faktem zůstává, že Cacau je nejproduktivnějším hráčem ERA-PACKu v této sezóně a dokonce nejpilnějším nahrávačem této sezóny v celé soutěži. I na jeho zkušenosti a produktivitu bude trenér Stejskal nejen dnes večer velmi spoléhat.
Lukáš Rešetár - Uhlídat ho je velmi těžké. Jeho průniky po levé straně, nebo i středem hřiště, bývají smrtící a jak ve včerejším rozhovoru uznal i slávista Tomáš Matějka, špatně se i v minulých zápasech Slavii hlídal.
Tomáš Meller Přestože se po hlavě vrhl i do manažerské práce, je stále jedním ze čtyř nejlepších brankářů v lize a protože zápasy play-off jsou vždy soubojem střelců a brankářů, bude do značné míry záviset na něm, zda se pětinásobný držitel titulu podívá do finále i letos.

Slavia Praha
Jiří Novotný - Postava, která probudila spící Slavii. Pražský klub může poslat poděkování do polských Katovic, že neprodloužili hostování tohoto hráče i na jarní část sezóny a on tak mohl zůstat v Praze. Po jeho příchodu do sestavy hra ožila a od té chvíle je Novotný i nejproduktivnějším hráčem svého klubu. Většinu hráčů chrudimského celku má přečtenou z reprezentace a i z těchto zkušeností může těžit.
Stanislav Bejda - Každý tým potřebuje přirozeného tahouna a i když Stanislav Bejda trochu ztratil na rychlosti, je stále velmi platným hráčem, který dotáhl tým do semifinále. Jeho zkušenosti jsou obrovské, jako jediný z kádru ví, co je to získat titul mistra ligy, byť je tato jeho radost hodně letitá - z roku 2000, kdy triumfoval v dresu Bakova...

Utkání začíná ve 20:15 hod., přímým přenosem ho přináší televizní program ČT4.

Celý článek na eFutsal.cz čtěte zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700