Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.6.2017

Zaplněná sportovní hala v Chomutově sledovala v pondělí večer unikátní benefiční zápas, který se konal ve prospěch projektu Futsal za život. Jeho cílem je podpora maséra fotbalové a futsalové reprezentace Vladimíra Mikuláše, který trpí zatím nevyléčitelnou nemocí ALS. Právě oba tyto týmy proti sobě poprvé v historii nastoupily.



Na palubovce Vláďu Mikuláše přivítal potlesk ve stoje od všech diváků.

 „Celý se třesu, těžko něco hezkého říct,“ řekl na úvod, ale pak si vzal mikrofon do pravačky, protože levou rukou by mu to dělalo potíže, a pronesl opravdu krásná slova. „Mám kolem sebe spoustu síly a lásky od všech kluků z áčka, od trenérů, od Tomáše Neumanna, který celou akci roztočil, když jsem mu řekl, že s tou akcí souhlasím. Moc mu děkuju a stejně jako všem dalším organizátorům z fotbalu i futsalu, děkuju Denisce a klukům. Musím bojovat, protože když vidím tu lásku kolem, tak to nejde vzdát, i když to dopadne blbě, tak to nehodlám vzdát a chci si užít život, který je krásný. Chtěl bych říct všem, kdo poslouchají - když máte někoho rádi, dejte jim to najevo. Tohle by se bez té blbé situace nestalo a možná nás to všechny může posunout dál. Takže ta blbá situace je ve finále krásná. Všem vám děkuju, děkuju moc.“

Po státní hymně pak následovalo exhibiční utkání. Nehrálo se samozřejmě v nejrychlejším tempu, i když by jistě stálo za to zjistit, jak by se s futsalovými nástrahami fotbalisté vyrovnali.

Na hřišti se na obou stranách představili slávisté – ve futsalovém výběru Radim Záruba, Ondřej Míča, Ondřej Vahala, Jiří Novotný a Jan Lištván, ve fotbalovém Jiří Pavlenka, Milan Škoda a odchovanec klubu Marek Suchý.

Milan Škoda odchytal celý druhý poločas, když si vyměnil místo se svým spoluhráčem Jiřím Pavlenkou. „Když se nehraje úplně naplno, tak mi to nejde, proto jsem šel do branky. Moc jsem si nepomohl, protože mi to tam nešlo taky,“ smál se po utkání. K úsměvu měl slávistický útočník další důvod – právě v pondělí se stal otcem, jeho prvním potomkem je syn Samuel.

Nejlepší fotbalista ligy pak prozradil, že ho futsalový míč dost zaskočil. „Myslel jsem si, že si dělají legraci, že nám pak dají nějaký větší, že to je jen vtip na začátku před rozcvičkou,“ přiznal se.

Na výsledku exhibičního zápasu záleželo jenom proto, že jeden ze sponzorů akce slíbil 600 korun za každou branku – nakonec na světelné tabuli svítil stav 21:21. O přestávce proběhla aukce dresů, největší zájem byl o mistrovský dres Marka Suchého. „Měníme design dresů, je to unikát,“ prozradil. Rukavice jeho spoluhráče z Basileje Tomáše Vaclíka vydražil za pět tisíc korun reprezentační trenér Karel Jarolím.

Po zápase proběhla ještě autogramiáda, diváci odcházeli spokojení, stejně jako Vláďa Mikuláš. „Jsem šťastný, byla to krásná akce. Věděl jsem, že se bude utkání hrát, ale nevěděl jsem detaily, bylo to pro mne všechno překvapení,“ svěřil se.

Charitativním zápasem projekt Futsal za život zdaleka nekončí, všechny informace najdete na webových stránkách www.futsalzazivot.cz. Slávistická futsalová kabina Vláďu podpořila už na začátku celého projektu, určitě se najde ještě příležitost, jak tuto podporu znovu projevit. Přejeme Vláďovi za celý náš klub hodně síly do statečného boje!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700