Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 5.4.2010

Neuvěřitelných sedmnáct branek nastřílel obhájce titulu a několikanásobný mistr České republiky z posledních let Era-Pack Chrudim ve třetím čtvrtfinále Torfu Pardubice, a postoupil tak bez velkých potíží do semifinále. V něm se střetne právě s naším týmem a náš vzájemný souboj tak bude reprízou loňské bitvy, ve které jsme Era-Pack velmi potrápili a uštědřili mu jediné dvě porážky, které v minulém soutěžním ročníku utržil. Tým je po vítězném čtvrfinále nabuzený a ani letos nechce dát vysokému favoritovi z Chrudimi nic zadarmo, a bude bojovat o každý metr hřiště.

Utkání Era-Pack Chrudim - Torf Pardubice naleznete v archivu ČT ZDE, zajímavá je z našeho pohledu především poločasová přestávka, která je věnována postupu našeho mužstva.

V domácím souboji v základní části jsme Chrudimi podlehli po vyrovnaném průběhu 1:3, v odvetě před televizními kamerami (naleznete zde) jsme dokázali vzdorovat první poločas, který skončil 2:2, poté se naše obranná hra zhroutila a utkání skončilo debaklem 10:2.

Tento zápas zaujal média spíše nepřístojnostmi fanoušků. Ti se chystají na semifinále do Chrudimi opět, neboť naše čtvrtfinálové vítězství mělo mezi nimi mimořádný ohlas, my však doufáme že tentokrát se budou věnovat především povzbuzování našeho týmu, a ne poškozování dobrého jména Slavie svým chováním. Proti Brnu dokázali vytvořit v domácích zápasech fantastickou atmosféru, která hodně přispěla k našemu úspěchu, a my doufáme že proti Era-Packu nás bude takto povzbuzovat plná hala.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Balticflora Teplice a Nejzbach Vysoké Mýto. Severočeši si velmi rychle poradili s Jistebníkem, Nejzbach v dnešním televizním utkání (naleznete zde) zdolal potřetí až překvapivě bez větších problémů Benago Zruč nad Sázavou.

Vzhledem k tomu, že konečná tabulka soutěže se počítá dle výsledků play-off je již nyní jisté, že po 5. místě v naší první prvoligové sezóně, a loňské 4. příčce, opět neskončíme hůře než mezi prvními čtyřmi mužstvy českého futsalu. Ještě je ale před námi celá série s Era-Packem, a my se porveme ze všech sil, abychom toto postavení ještě vylepšili, i když jsme si vědomi, jak těžké to bude.

První utkání sehrajeme pravděpodobně na půdě Chrudimi ve středu 14.4.2010 od 18:00 hodin před kamerami ČT 4 Sport, druhé hned v pátek 16.4.2010 od 20:00 hodin. Termíny domácích utkání řešíme, pravděpodobné je že třetí zápas série, a tedy první domácí se uskuteční opět před kamerami ČT 4 Sport v sobotu 24.4.2010 od 10:00 hodin, případné čtvrté utkání by se hrálo hned následně v neděli 25.4.2010 také v dopoledních hodinách. Termín případného pátého semifinále prozatím není znám.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700