Autor: Oldřich Pánek   Vloženo dne: 20.3.2010

"Klukům nemám co vyčíst, bojovali na doraz od první do poslední vteřiny, všichni žili utkáním bez ohledu na to kdo hrál víc nebo míň. Sport je i o chybách, každý někdy nějakou udělá, jednou hraje lépe ten, podruhé onen, jednou to vyjde lépe jednomu, jindy druhému, důležité je táhnout za jeden provaz, a to nyní mužstvo dělá. Takže přesto že jsme v penaltovém rozstřelu, který je velmi ošidný, ztratili jednu bitvu, ještě jsme neprohráli válku. Série se hraje na tři vítězná utkání, všechno je pořád otevřené, a my se nevzdáme", říká Daniel Kolman, prezident klubu, po včerejším utkání.

Věřili jste si před utkáním? V základní části jste Tangu dvakrát podlehli...

Věřili, a věříme si i nadále. Oba zápasy v základní části i ten včerejší čvrtfinálový byly velmi vyrovnané. My hrajeme čím dál tím lépe, kluci nabírají důležité sebevědomí, a já věřím že to v sérii ještě "prodáme".

Matějka měl na noze v penaltovém rozstřelu vítězství. Vyčítali jste mu neproměněnou penaltu?

Nevyčítali. Nějaké legrácky si na pozápasovém posezení užil, to je samozřejmé, ale celkově panovala poměrně pozitivní nálada. Terčem vtípků nebyl jen Matty (Tomáš Matějka), ale i Standa Bejda a další. To k tomu prostě patří.

Máte představu jak by mohlo probíhat druhé utkání?

Myslím že se obraz hry příliš nezmění. Bude to urputná bitva o každý metr hřiště, s maximálním nasazením hráčů obou týmů. Tango je kvalitní soupeř, na druhém místě tabulky po základní části nebyl náhodou, velmi dobře s týmem pracuje. My ukazujeme, že jsme kvalitnější tým než ukazovalo postavení v tabulce. Play-off je ale nová soutěž, začíná se od nuly, osmý může vyřadit prvního. V tom má vyřazovací část zvláštní kouzlo a atmosféru, na kterou jsme se těšili. Šance jsou pořád 50:50, může rozhodnout sebemenší chyba nebo zaváhání.

V pátek před utkáním jste říkal, že první utkání může být klíčové...

Ale spíše z pohledu našeho soupeře. Skončili v tabulce druzí, a jejich postavení je určilo favoritem zápasu. Oni jsou ti, kteří "musí", my můžeme jen překvapit. Takže jsem to myslel tak, že naše případná výhra v prvním utkání by tento tlak na soupeře ještě hodně zvýšila. My před sebou máme i nadále cíle, které můžeme naplnit a to urvat v Brně jedno z utkání, abychom se mohli pokusit v domácím prostředí sérii rozhodnout. Pokud by však semifinalista vzešel až z pátého rozhodujícího utkání, nijak mně to nepřekvapí.

Co by jste nyní, pár hodin po utkání, když opadly prvotní emoce, řekl týmu?

Že jim velmi děkuji. Za bojovnost a nasazení, za předvedenou hru. Za ten prožitek dramatického utkání, za který jim vděčím. A že to tentokrát nevyšlo? Nevadí. Vyjde to příště. Nemáme se za co stydět, odcházeli jsme ze hřiště se vztyčenou hlavou, a já jsem na mužstvo hrdý.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700