Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 5.3.2010

Po vydřené výhře nad Vysokým Mýtem nám pouze plný bodový zisk ve Zruči nad Sázavou zajišťoval jistotu play-off a naději na konečné postavení v tabulce, které by nám zajistilo "hratelnějšího" soupeře než chrudimského obhájce titulu. Již tolik decimovaný tým zraněními však v den utkání utržil další citelné rány, neboť kvůli nemoci nemohli k utkání s Benagem odcestovat Ulich, Hrdina, a brankář Knobloch nastoupil pouze s velkým sebezapřením. Jeho výkon byl však vynikající a v dlouhé power-play soupeře podržel tým několika bravurními zákroky.

Trenérské duo Bejda - Cicala se vzhledem k torzu kádru rozhodlo aplikovat "španělský" model střídání, nehrát na dvě kompletní čtveřice. Do zápasu nastoupilo to nejlepší čím jsme disponovali ve složení Novotný, Matějka, Pleyer, Bejda, a druhá čtveřice Kracman, Pacheco, Kosina, Imlauf pouze jednotlivě prostřídávala naši elitní řadu. A vyplatilo se. Benago se po celé utkání platonicky tlačilo na naši polovinu, my zodpovědně a důsledně bránili, a vyráželi především do nebezpečných brejků. Hráči zaslouží absolutorium za výkon který předvedli v defenzívní činnosti, v prvním poločasu domácí téměř nepustili k ohrožení Knoblocha, a ve druhém mu i v rámci téměř sedmnáctiminutové power-play dovolili minimum šancí. Nakonec i čestný úspěch nevstřelil za domácí jejich hráč, ale vlastní branku si vstřelil Kracman.

První poločas nezačal nijak opatrně, oba týmy se snažily ihned o vstřelení první branky. Na straně soupeře byl aktivní především Ciao, dvakrát tyč a břevno ale zvonilo u Klímovy branky. Nakonec jsme se dočkali i branky. Po kombinační akci se prostor otevřel před Bejdou, který vystřelil svým typickým bodlem ze střední vzdálenosti, míč tečoval bránící hráč a Klíma již na změnu směru dráhy míče nestačil reagovat, 0:1. To běžela polovina prvního poločasu, nám ale radost z gólu kazil počet pěti faulů na našem kontě, z nichž se několik dalo označit jako opravdu "přísných". Šestý se ale již nepískal, a tak se šlo do kabin za našeho těsného vedení.

Do druhého dějství domácí dle očekávání nastoupili aktivně s vysunutou obranou, což měla být "voda na náš mlýn". A stalo se. Během prvních dvou minut jsme precizně zrealizovali dvě brejkové situace, kdy střelec vždy uklízel míč do prázdné branky. Na 2:0 zvyšoval Matějka, další branku přidla o chvíli později opět Bejda. Domácí téměř ihned přistoupili k power-play, s Klímou na místě rozehrávajícího hráče. Ta však byla bezzubá, naši hráči výborně pracovali, a čas pomalu plynul. Dvanáct minut před koncem Klímu na postu brankáře vystřídal Filinger, a na straně domácích se začaly rodit šance, které však Knobloch skvěle likvidoval, v jednom případě mu pomohlo břevno branky. Nakonec jsme šest minut před koncem přeci jen inkasovali, Mullerův nástřel před branku zasunul za Knoblocha Kracman. Další branku Benagu již naše obrana nepovolila, naopak v závěru zápasu překonal "brankáře" Filingera blafákem Novotný. My jsme se tak mohli radovat ze zaslouženého vítězství 1:4.

Benago Zruč nad Sázavou - SK Slavia Praha 1:4 (0:1)

Branky: 2x Bejda, Matějka, Novotný - vlastní Kracman

Benago: Klíma, Krajč - Simitči A, Filinger, Štorc, Fichtner, Ciao, Muller, Fitzel, Rada

Slavia: Knobloch, Tichý, Šturma - Bejda, Matějka, Pleyer, Novotný, Pacheco, Kosina, Kracman, Imlauf

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700