Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 2.3.2010

V letošním roce se nám prozatím vůbec nedařilo, nezískali jsme ani jeden bod do ligové tabulky. Až v domácím utkání s Nejzbachem Vysoké Mýto se nám podařilo toto prokletí zlomit, a zvítězit 3:1 (1:1). Paradoxem je, že v několika uplynulých zápasech jsme podali velmi solidní výkon, byli soupeři více než vyrovnaným protivníkem, ale ve druhých polovinách utkání většinou klání ztratili těsným rozdílem. Proti Mýtu jsme naopak nijak oslnivou hru nepředvedli, ale bojovností a vůlí dokázali zápas dovést ke třem bodům, které nás velmi přiblížili vyvrcholení sezóny - play-off.

Soupeř přijel oslaben o Lištvána, Váchu a Ungera, kteří se vykartovali v minulém kole. Na naší straně absentoval ze současného kádru mimo dlouhodobě zraněných nemocný Pleyer, a Kamenický se ještě necítil připraven na ligové utkání.

Většinu utkání jsme míč drželi ve své moci, soupeř hrozil především z brejků, a tradičních dlouhých výhozů hrdiny Mistrovství Evropy brankáře Gerčáka. Vedení jsme se ujmuli po pěkné kombinační akci, na jejímž konci byl zblízka skórující Bejda po přihrávce Matějky. Místo toho abychom ještě do poločasu skóre navýšili jsme opět tak jako v předchozích utkáních zbytečně inkasovali. Nejprve utekl Kosinovi Formánek, který ve vyložené šanci trefil pouze tyč, Pacheco měl možnost míč odkopnout, byl však nedůrazný a soupeři umožnil vrátit míč do naší sítě.

Ve druhém poločasu jsme stáhli sestavu pouze na šest hráčů, a přes deset minut trvale, avšak neúspěšně dobývali soupeřovu branku. Zodpovědnost na sebe nakonec vzal patrně nejlepší muž utkání Jiří Novotný, který se proháčkoval středem, a jeho tvrdou střelu Gerčák sice dokázal ztlumit, míč však přesto doputoval obloukem do branky.

Nedlouho poté jsme sice nedokázali zakončit pěknou kombinační akci, odražený míč se však dostal k Ulichovi, který jej ze střední vzdálenosti pohotově napálil přesně k tyči. V závěru soupeř přistoupil k power-play, v ní si vypracoval i jednu obrovskou šanci, skóre se však nezměnilo, což znamenalo pro náš tým zisk veledůležitých tří bodů.

Fotografie v galerii a nebo zde!

Fotografie Pavla Lišky naleznete zde!

Článek a fotografie na na eFutsal.cz zde!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700