Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 7.1.2010

Poté co jsme se nedohodli na další spolupráci s Jiřím Baborákem, jme na začátku této sezóny jednali s několika renomovanými trenéry, avšak ani s jedním z nich nedošlo z různých důvodů k dohodě. Volba nakonec padla na Petra Nedvěda, dlouholetého trenéra naší mládeže, který tým již jako hlavní trenér vedl, a úspěšně s ním vybojoval postup z druhé ligy do nejvyšší soutěže. Tým převzal v obtížné situaci, kdy bylo do stabilizovaného kádru, který v loňské sezóně velmi úspěšně bojoval v play-off implantovat část kádru rozpadlého Eco Investmentu.

To se s výjimkou Petra Pleyera úplně nepodařilo, a sám Petr Nedvěd podal po prohře v Brušperku s Jistebníkem rezignaci na post hlavního trenéra. Tento post byl nakonec svěřen zkušenému hráči týmu Stanislavu Bejdovi, který A mužstvo povede do konce tohoto ročníku nejvyšší soutěže.

Prezident klubu Daniel Kolman změnu komentoval takto: Trenér Nedvěd dostal úkol, jehož vážnost jsme podcenili, sloučit dohromady téměř dva kádry hráčů. Přes všechno jak pro nás sezóna prozatím ne příliš úspěšně probíhá odvedl kus dobré práce, za kterou mu velmi děkujeme. Petr je i ve vedení klubu, takže ve své prospěšné a úspěšné práci především s mládeží bude dále pokračovat. Nepříliš dobrá atmosféra v kabině se radikálně zlepšila, a pro její prospěch byla nutná i změna trenéra, což Petr Nedvěd sám cítil, a proto přišel s návrhem na změnu sám. Protože nechceme do budoucna jen polovičaté řešení, ale zkušeného, kvalifikovaného trenéra, který bude vhodný k typologii mužstva a takový v tuto chvíli není volný, rozhodli jsme se svěřit vedení mužstva Stanislavu Bejdovi. Ten je zkušeným fotbalovým trenérem s patřičným respektem, což se již velmi pozitivně projevilo při absolvovaných trénincích. Přesto víme, že spojení hráč-trenér není ideální. Od léta povede mužstvo známý a velmi úspěšný trenér, jehož jméno prozatím nemohu prozradit, neboť je v tuto chvíli vázán u jiného mužstva, ale jsme již víceméně dohodnuti.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700