Vloženo dne: 6.7.2021

David Frič pokračuje jako hlavní trenér Slavie. Na lavičce vystřídal v uplynulé sezoně po domácí remíze s Rapidem Ústí n/Labem Davida Filingera a velmi úspěšně navázal na jeho práci. Po svém nástupu si pochvaloval kondiční a silovou připravenost mužstva, kterému dal výraznou taktickou nadstavbu. Úspěšně provedl klub dramatickým čtvrtfinále play-off se Spartou, které skončilo velkým vítězstvím Slavie v rozhodujícím pátém utkání a následně tým pod jeho vedením výrazně potrápil i nakonec mistrovskou Plzeň. S velkým potěšením nyní můžeme oznámit, že David Frič bude hlavním trenérem A týmu i v nadcházející sezoně. Požádali jsme ho o několik odpovědí:

Pokračuješ ve Slavii i v příští sezóně, těšíš se na další trenérské nervy?
Minulá sezona byla velmi náročná z časového pohledu. Věřím, že následující bude poklidnější a bude více času na práci v tréninkovém procesu. Cílem je, abychom se všichni zlepšovali a na co to bude stačit ukáže až samotný průběh soutěžního ročníku.

Jak hodnotíš organizaci jménem Slavia?
Velkým důvodem pro mé rozhodnutí pokračovat bylo to, jak to v klubu i v kabině funguje. Těším se na spolupráci v prostředí, kde se všichni chtějí zlepšovat a vytváří jednu velkou rodinu. Od hráčů, přes realizační tým až po vedení. Je radost, ale i závazek pracovat v takovém kolektivu.

Jak Slavia obstojí v rámci tvého srovnání s předchozími trenérskými štacemi?
Každá štace mi něco dala a něco brala, těžko to srovnávat. Ve Slavii je výborná parta a všichni táhnou za jeden provaz, navíc má ten kádr obrovskou budoucnost. To je asi to, co mě na pokračování lákalo nejvíc.

Jsi spokojený se skládáním kádru pro nadcházející sezónu?
Jsem rád, že se nám podařilo udržet klíčové hráče. Vím, že situace v tomto směru nebyla jednoduchá, o některé hráče byl vážný zájem z jiných klubů. Vedení odvedlo v tomto směru velmi dobrou práci a vytvořilo vysoce konkurenční prostředí.

Věříš, že Slavia v těžké konkurenci obstojí?
Uvidíme v jakém složení půjdou do sezóny další jednotlivé týmy top pětky, Plzeň, Teplice, Chrudim a Sparta. Zejména u posledních tří očekávám velké rošády v kádrech. My se chceme primárně soustředit na naši hru a její rozvoj. Uvidíme na co to na konci sezóny bude stačit.

Kdo je pro tebe největší favorit příštího futsalového ročníku?
V tuto chvíli těžko říct. Bude záležet v jakém složení budou jednotlivé týmy vstupovat do sezony, což je v tuto chvíli pro mě velká neznámá. Netroufnu si teď tipovat. Budu rád, když do boje o nejvyšší příčky zasáhne opět i Slavia. To je v klubu náš společný cíl.

Děkujeme a přejeme hodně štěstí!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700