Vloženo dne: 9.8.2018

Několik měsíců se řešil další osud Antonína Hrdiny (1995), hráče který ve Slavii nastupoval ve futsalových soutěžích od roku 2010. Přesto že měl se Slavií řádně uzavřenou profesionální smlouvu, zásadním způsobem porušoval její podmínky a odmítl za klub dále hrát. O jeho služby projevil zájem odvěký rival sešívaných barev, klub AC Sparta Praha, a možná i proto, byla jednání obtížná a zdlouhavá.

Patrně v rámci snahy snížit přestupní částku byl poprvé ve futsalové historii podán podnět k Arbitrážní komisi. Pro futsal jako celek došlo k precedentnímu výkladu platnosti opčního práva, potvrzení platnosti smlouvy a sankčních postupů vůči hráči, který neplnil své povinnosti, z této smlouvy vyplývající.

K dohodě poté nakonec došlo, a Hrdina za jednu z nejvyšších částek, která kdy byla v rámci českého futsalového prostředí vyplacena, přestupuje do klubu AC Sparta Praha.

S ohledem na události, které této dohodě o přestupu předcházely, zvážíme jako klub podání podnětu kompetentním orgánům Svazu futsalu České republiky, ve věci zásadních porušení Etického a Disciplinárního řádu.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700