Autor: Foto: Radek Klier   Vloženo dne: 19.4.2018

Pohybem v realizačním týmu začíná příprava Slavie na novou sezonu. Novým hlavním trenérem se stane Ivan Božovič, srbský futsalový trenér nejvyšší evropské třídy. Odborník za kterým stojí mnoho úspěchů na klubové i mezinárodní scéně. Pro Slavii je velkou ctí, že se s tímto kvalitním trenérem mohla dohodnout na spolupráci a povede náš klub.

Trenér Božovič začal svou trenérskou kariéru ve známém srbském klubu Ekonomac Kragujevac, který vedl deset let v období 2004 - 2014. S ním se stal pětkrát vítězem srbské ligy a dvakrát vyhrál národní pohár. Pětkrát vedl Ekonomac v UEFA Futsal Cupu až do Elite Round. Do Final Four Ekonomacu zavřeli dveře postupně hráči týmů jako Benfica Lisabon, Kairat Almaty, Dynamo Moskva, Inter Movistar, tedy kolektivy těch nejzvučnějších jmen. V následujícím období pak vedl makedonský klub Zelezarec Skoplje, se kterým vyhrál dva ligové tituly v Makedonii a tým opět dovedl do Elite Round v UEFA Futsal Cupu, kde byla nad jeho síly italská Pescara. Od roku 2016 vede Ivan Božovič také národní mužstvo Makedonie.

Dosavadní trenér Nenad Veljkovič bude ve Slavii dále pokračovat v pozici asistenta a rád by oživil svojí hráčskou kariéru.

Předseda klubu Daniel Kolman řekl: "Ivan Božovič přijde k týmu na základě doporučení a aktivity dosavadního trenéra Nenada Veljkoviče. Tolik na vysvětlenou, aby nevznikl dojem, že jsme Nenada vyhazovali, nebo odvolávali. Není tomu tak. Naopak konstatuji, že s trenérskou prací trenéra Veljkoviče jsme byli velmi spokojeni. Provedli jsme poměrně hlubokou analýzu uplynulé sezony a oceňuji jeho sebekritiku a sebereflexi. Po sportovní stránce jsme viděli jasný progres v naší hře a změnu herního projevu k moderním futsalovým herním systémům, na což bude Ivan Božovič jednoznačně navazovat. Nad konečným šestým místem nijak neběduji, chápu a realisticky přijímám, že hráčsky jsme oslabili, oproti stříbrné sezóně, a herně jsme šli jinou, novou cestou, která potřebuje svůj čas. Nenad se bude s týmem připravovat jako hráč, který se z pozice asistenta trenéra bude podílet i na tréninkovém procesu."

Se zásadní změnou na postu trenéra se dají očekávat i další změny v realizačním týmu a hráčském kádru. K tomuto tématu Daniel Kolman pokračuje: "S trenéry jsme dali dohromady každodenní tréninkový proces, do kterého zahrnuji i specializované kondiční tréninky, tréninky brankářů, nebo regeneraci. A trenéři samozřejmě pracují i na ideálním složení hráčského kádru. Určitě se zaměříme na to přivést především hráče, které trenéři znají, jak po sportovní, tak charakterové a zdravotní stránce. Chceme postavit silný a vnitřně zdravý tým s touhou vítězit a odevzdat pro klub maximum."

Vítáme Ivana Božoviče co nejsrdečnějí v klubu a přejeme si, aby s klubem dosáhl stejných úspěchů, jako ve své dosavadní trenérské kariéře!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700