Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.11.2016

Brazilec Hudson Goncalves byl historicky prvním Brazilcem, který se představil ve slávistickém futsalovém dresu v mistrovském utkání nejvyšší futsalové soutěže. Do Edenu přišel na začátku této sezóny, nastoupil do devíti ligových zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky. Po vzájemné dohodě, po utkání v Chrudimi, odletěl domů do Brazílie a ve Slavii už nebude pokračovat. Prvním jihoameričanem, který oblékl sešívaný dres byl sice brazilec Hendrius, ten však z důvodu zranění v přípravném období do soutěže vůbec nezasáhl a taktéž je zpět doma v Brazílii.

„Chtěli bychom Hudsonovi za jeho působení v klubu poděkovat, zapadl do party a odváděl poctivé a obětavé výkony. V průběhu sezóny však postupně přišel o místo v zahajovací čtyřce a nedostával již tolik příležitostí hrát. Jeho návrat do Brazílie tak byl tím nejlepším řešením, vše bylo oboustranně zcela korektní,“ uvedl k tomuto rozhodnutí předseda klubu Daniel Kolman.

Hudson zahájil sezónu výborně, vstřelil úvodní gól Slavie proti Hradci hned v 1. kole, pak však nastal bodový půst.

„Určitě se do budoucna působení brazilských hráčů v našem klubu nevzdáváme, Hudson byl tím, kdo na této cestě udělal první kroky, a věříme, že to pro obě strany byla zajímavá zkušenost,“ dodal Kolman.

Jediným zahraničním hráčem v červenobílém dresu tak prozatím zůstává Hudsonův krajan Michel Melo. "S Michelem jsme spokojení a budeme rádi, když jeho působení ve Slavii bude mít dlouhodobější charakter. Doplnění kádru v současnosti řešíme, jednáme o příchodu dalších posil, i ze zahraničí. Vše by mělo proběhnout tak, aby se hráči k týmu připojili hned po Novém roce a byli k dispozici pro první lednová ligová kola," doplnil Kolman.

Pro úplnost dodejme, že dres Slavie již v minulosti oblékali zahraniční hráči, Davide Pacheco (Portugalsko), Jorge Blasco (Španělsko) a Marian Krajč (Slovensko).
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700