Vloženo dne: 7.6.2016

Futsalová legenda David Filinger, který v dresu Slavie odehrál tři vynikající sezóny a nesmazatelně se zapsal do historie futsalových derby jako první střelec a autor prvního hattricku, který památnou brankou na 3:3 sedm vteřin před koncem také v derby Slavia-Sparta vstoupil 250-tým gólem do Klubu kanonýrů, a v poslední sezóně asistent trenéra Brychty, opouští náš klub.

David přijal nabídku ligového nováčka Gardenline Litoměřice, kde se ujme role hlavního trenéra. Slavia v tomto směru nedělala žádné problémy, naopak tento transfer doporučila, neboť ambicióznímu Davidovi umožní další trenérský rozvoj a možnost trenérské seberealizace.

Davidovi gratulujeme k trenérskému angažmá, děkujeme za vynikající odvedené služby našemu klubu, a přejeme hodně štěstí a úspěchů.

Daniel Kolman, předseda klubu: "David v Litoměřicích jako hráč výraznou měrou pomohl k postupu, tudíž nejde do neznámého prostředí. Já pevně věřím, že ze Slavie neodchází navždy, ale jednou se do ní vrátí jako úspěšný trenér. S Davidem mám kamarádský vztah, i proto jsem tomuto angažmá byl nakloněn a šel mu vstříc. Fíla se do historie Slavie nesmazatelně zapsal, a bude v ní mít vždy svoje místo. Davidovi za jeho působení ve Slavii patří velké poděkování, ovšem vzhledem k tomu, že nepočítám s tím, že by z ní odešel navždy, žádné velké ceremonie neplánujeme."

David Filinger: "Ze Slavie se mi neodchází lehce, opravdu mi přirostla k srdci, a je pro mě futsalovým klubem číslo jedna. Chci ale získat další trenérské zkušenosti, a vyzkoušet si trenérskou práci se vší zodpovědností za klub. Určitě bych se jednou chtěl do Slavie vrátit a jako trenér ji vést. Díky Danovi za rychlé jednání a prezidentovi Gardenline Milošovi Náprstkovi za důvěru, šanci a nabídku. Mým hlavním cílem bude s Gardenline záchrana v nejvyšší soutěži. Slavii přeji co nejvíce úspěchů, klub jde organizačně správným směrem, a mnoho věcí se budu snažit přenést i do Gardenline."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700