Autor: Fotbal.cz   Vloženo dne: 2.7.2015

Druhý ročník Turnaje Mistrů futsalových soutěží je za námi. Turnaj sdružuje všechny mistry futsalových soutěží hraných pod Svazem futsalu ČR, partnerských turnajů, ale objevily se v něm i týmy na divokou kartu, jako domácí F. A. Zole, Výběr FAČR či Medailisti z ME. Do letošního ročníku se přihlásilo 24 týmů napříč celou republikou. Z vítězství se v České Lípě radoval tým FT Zlej Sen Liberec.

Zlej Sen Liberec narazil ve skupině B právě na Medailisty z ME, se kterými prohrál. A právě výběr skvělých českých futsalistů, který měl v kádru Mellera, Malého, Friče, Dlouhého, Bejdu, Horáčka a Brože, vyhrál skupinu B, čímž se pasoval do role favorita turnaje.

Loňský vítěz FC Baník Chomutov A vypadl už v osmifinále, když nestačil právě na FT Zlej Sen Liberec. Hodně se slibovalo také od obou celků Olympiku Mělník B a C. Ty však vypadly už ve čtvrtfinále. Atraktivní tým Slavie Praha U19 se loučil už v osmifinále.

Do finále se tak propracoval loni druhý tým FT Zlej Sen Liberec a Medailisti z ME. Liberečtí oplatili medailistům porážku ze skupiny a vyhráli 3:2. „Loni kluci nasadili vysokou laťku a letos jsme ji překonali, takže panuje spokojenost,“ usmíval se kapitán Liberce Pavel Bína, který se prvního ročníku nemohl zúčastnit. „Finále bylo náročné. Z týmů medailistů znám Davida Friče a Martina Dlouhého. Velká úcta k nim, ale jsem rád, že jsme je porazili. Chtěl bych pochválit oba pořadatele Brožovi. Uspořádali dobrý turnaj. Škoda jen, že nepřijely nějaké týmy z první nebo druhé ligy,“ řekl kapitán vítězů.

Letos mohl mít FT Zlej Sen Liberec na turnaji dva celky. „Vyhráli jsme okresní přebor s béčkem a krajský přebor s áčkem. Měli jsme mít na turnaji dva mančafty, ale jeden jsme bohužel nedali dohromady,“ sdělil Bína, který prozradil, jaké ambice bude jeho tým mít v divizi: „Do divize se těšíme. Máme ambice i na postup do druhé ligy, kterou bychom rádi do Liberce vrátili. Na novou sezonu se zkrátka těšíme.“

Výsledky Turnaje Mistrů futsalových soutěží 2015

Skupina A: 1. SK Olympik Mělník B, 2. Termiti Loket A, 3. Flamengo Hradec Králové, 4. SF Kučera Kamenický Šenov, 5. Výběr FAČR, 6. FC Mazáci Přelouč.

Skupina B: 1. Medailisti z ME, 2. FT Zlej Sen Liberec, 3. SK Olympik Mělník C, 4. FKMB 99, 5. KLC Klobouky, 6. FC Baník Chomutov B.

Skupina C: 1. Wayuptensky Futsal Team UL, 2. FC Žejdlík Benešov, 3. F. A. Zole Česká Lípa, 4. Slavia Praha U19, 5. Termiti Loket B, 6. Grande Brande de Varle.

Skupina D: 1. FK Ostrov, 2. Betis Kadaň, 3. FC Baník Chomutov A, 4. FK Union Slaný, 5. Berlínská zeď, 6. Samba Ústí nad Labem.

Osmifinále: SK Olympik Mělník B – Slavia Praha U19 4:1, Medailisti z ME – FK Union Slaný 5:2, Wayuptensky Futsal Team UL – SF Kučera Kamenický Šenov 2:3, FK Ostrov – FKMB 99 1:2, Termiti Loket A – F. A. Zole Česká Lípa 2:0, FT Zlej Sen Liberec – Baník Chomutov A 2:1, FC Žejdlík Benešov – Flamengo Hradec Králové 0:5, Betis Kadaň – SK Olympik Mělník C 0:4.

Čtvrtfinále: SK Olympik Mělník B – FT Zlej Sen Liberec 3:4, Medailisti z ME – Termiti Loket A 2:0, FKMB 99 – Olympik Mělník C, SF Kučera Kamenický Šenov – Flamengo Hradec Králové 0:1.

Semifinále: FT Zlej Sen Liberec – FKMB 99 3:2, Medailisti z ME – Flamengo Hradec Králové 3:1.

Zápas o 3. místo: FKMB 99 – Flamengo Hradec Králové 3:2 pk.

Finále: FT Zlej Sen Liberec – Medailisti z ME 3:2.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700