Autor: Slaviafans.com   Vloženo dne: 4.10.2014

Mladý talentovaný slávistický útočník, kterému se neřekne téměř jinak než „Vejvy“, poskytl rozhovor exkluzivně pro Slaviafans. Za poslední roky se vypracoval v jednu ze zásadních opor klubu, a přes svůj mladý věk patří k těm zkušenějším hráčům. Sestavu Slavie si již bez Michala Vejvody nikdo neumí představit. Co Vejvy odpověděl před prvním utkáním sezóny, které se odehraje na Slavii v neděli 5.10 od 20:00?

Jak by ses nám představil? Tvoje oblíbené jídlo, pití, hudba? Co rád děláš ve volném čase?
Tak … jmenuji se Michal Vejvoda. Jak na futsale, tak mezi přáteli mě lidé znají pod přezdívkou “Vejvy“. Ve volném čase nejraději sportuji, ať už je to futsal, fotbal nebo jakýkoli sport, ale samozřejmě si také rád s přáteli zajdu někam posedět a pokecat jako asi každý. Co se týče hudby, tak nemám žádný vyhraněný styl, poslouchám vše, co mi přijde k uším, ale nejraději poslouchám českou hudbu, protože si i rád zazpívám, jak můžou jistě potvrdit spoluhráči například při cestování na venkovní zápasy (smích). Oblíbené jídlo asi sýrová omáčka s těstovinami a kuřecím masem, maminka to umí moc dobře. Pití? Veškeré, džusy, nejraději jablko a mulťák.

Co pro Tebe znamená Slavia?
Co pro mne znamená SLAVIA? Nejstarší klub v Česku, klub s nejlepšími fanoušky nejen u nás, klub, za který je mi ctí hrát a prát se za jeho jméno.

S kým si v týmu nejvíce rozumíš?
Myslím si, že v týmu si rozumíme všichni se všema. Jsme super parta, co drží spolu. Po každém tréninku, či zápase si všichni jdeme alespoň na chvilku posedět, abychom si řekli, co je špatně, a co naopak dobře. Ale kdybych měl přeci jen někoho vypíchnout, tak jsem rád, že do týmu přišel Honza Homola z Tanga Brno, se kterým se znám už z reprezentace U21 a se kterým si mám vždy co říct.

Tvůj nejvíce/nejméně oblíbený soupeř (z Chance futsal ligy)?
Oblíbené soupeře mám dva. Za prvé je to ERA-PACK Chrudim, proti které jsem vždy rád, když si mohu zahrát, protože je to pro mne velká výzva. Druhým oblíbeným týmem je Benago. Hraje se mi proti nim dobře, vždy jde o dobré zápasy. Loni se nám podařilo je porazit dvakrát za sezónu, čímž jsme si i uhájili domácí halu.(smích) Nejméně oblíbeným týmem je Brněnské Tango. Tým, proti kterému se mi těžko hraje a prostě se mi nedaří, obzvláště pak přímo v Brně v jejich hale. Snad tomu letos bude jinak a podaří se nám tam vyhrát.

Kdo je tvůj futsalový vzor, jestli nějaký je a proč?
Futsalový vzor jednoznačně brazilec Falcao. Je neuvěřitelné, co s balonem dokázal, dokáže a doufám, že ještě dlouho bude dokazovat. Vždy se rád podívám na sestřihy jeho zápasu a na jeho parádní kousky. Kdybych měl vybrat někoho z naší ligy, byl by to brazilec Max z ERA-PACKU.

Jsi klidnější nebo výbušnější povahy? Co Tě dokáže vyhecovat a naopak, co Tě dokáže demotivovat?
Myslím si spíše, že jsem klidnější povahy, takový “smíšek“, jak mi říká hodně známých, ale občas se také dokážu pořádně naštvat, to né že néé (smích). Vyhecovat mě dokáže i maličkost, nedaří se, já jdu dál a dělám vše proto, aby se dařilo. Naopak demotivovat mě dokáže, když za snahu nejsou žádné odezvy.

Co všechno si ochotný udělat pro fanoušky a co pro Tebe znamená plný kotel?
Pro fanoušky? Cokoliv. Vždy když přijdu na zápas, moje první otázka je, zda budou fanoušci. Rád hraju za bouřlivého povzbuzování, jak to slávističtí fanoušci umí a my se jim za to musíme odměnit výsledky na hřišti. Plný kotel? To je to nejvíc, co může být. Minulé derby toho bylo důkazem. Doufám, že letos bude plný kotel nejen na derby, ale třeba na každý zápas.

A teď důležitá otázka na závěr, pro fanynky. Máš slečnu?
(Smích) Nevím, jestli je tato otázka zrovna důležitá, ale třeba se to chytne. Holky slečnu nemám, stále na ni čekám.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700