Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 30.8.2014

Michal Vejvoda patří do velké skupiny mladých, nadějných hráčů ve slávistickém dresu. Prošel juniorskými kategoriemi v našem dresu, reprezentoval naší zemi v kategorii U-19 i U-21. Nyní by ke svým hráčským povinnostem měl přidat ještě povinnost trenérskou. Stane se totiž astistentem trenérů jak u celku U-17, kteří skončili na posledním Final Four stříbrní, tak u celku U-19, kteří se budou snažit minimálně obhájit bronzové medaile. Pár otázek se naší vycházející hráčské, a možná i trenérské naději určitě nevyhne:

Jak dlouho už působíš ve Slavii? Vzpomeneš si na své začátky?
Nyní to bude pátým rokem. Vzpomenu, můj první zápas jsem sehrál v přeboru, kde jsem nastoupil bez jediného tréninku. Zápas se mi povedl, díky tomu jsme se s tehdejším trenérem Nedvědem dohodli na dalším účinkování v klubu.

Co považuješ za největší úspěch tvé futsalové kariéry?
Možnost reprezentovat naší zemi v obou juniorských kategoriích, jak reprezentace U-19, tak U-21. Ale za úspěch považuji už jen to, že mohu nastupovat v nejvyšší futsalové lize.

Podle všech informací budeš asistentem u obou juniorských mužstev. Těšíš se na tuto roli?
Tak určitě (smích). Je to pro mě velká výzva, jsem rád, že jsem dostal takovou nabídku. Bude to o to těžší, že budu trenér i některých hráčů, se kterými nastupuji v lize. Jsem zvědav, jak bude probíhat spolupráce s nimi. Každopádně se moc těším.

Dostat se v mládežnických kategoriích do Final Four se ti nepovedlo. Doufáš, že se ti to povede alespoň s tvými novými svěřenci?
Já jsem vlastně nastupoval v juniorce jen dva roky, v kategorii U-18. Pokaždé jsme skončili na 3. místě, tedy první nepostupující, z čehož jsem zklamaný. Každopádně doufám, že se s juniory do Final Four dostaneme, a nejen to, doufám, že to i celé vyhrajeme. Chci doma dvě zlata, alespoň jako trenér.

Chtěl by jsi mládež trénovat i v budoucnu? Třeba i sám?
Zní to zajímavě, určitě bych si někdy chtěl vyzkoušet trénovat vlastní tým. Ale jsem ještě mladý, tudíž se chci věnovat hlavně hře, dokud to půjde. V trénování se zatím postupně zdokonalím jako pomocný asistent. Po konci hráčské kariéry bude na trénování času dost. Ale jsem zatím na začátku, uvidím, jak se to bude vyvíjet dál, zda se mnou bude vedení i hráči spokojeno.

Co očekáváš od nové sezony s týmem áčka?
Jsme teprve na začátku přípravy, v týmu se objevilo několik nových tváří, uvídíme, jak si tým sedne a jak budeme šlapat. Pevně věřím, že skončíme o něco lépe, než loni. Rád bych se s týmem podíval nejen do playoff, ale i za hranice čtvrtfinále.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700