Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 26.8.2014

Ve slávistickém realizačním týmu se objevila nová tvář. Je jím dlouhodobý fotbalový funkcionář Jan Šimon, pro kterého je to první štace ve futsalovém dění. I když je teprve začátek přípravy, on i celý realizační tým už nějakou dobu pracuje, aby nejen seniorské týmy, ale i ty juniorské, měly co nejlepší podmínky do začátku nové sezony. Připravili jsme si pro naší novou tvář pár otázek.

Co pro vás znamená Slavia?
Slavia je velkou součástí mého života. Když devět let můžete tento nejkrásnější dres oblékat, i když jen v mládežnických kategoriích, ale to na situaci nic nemění, musí ve vás zůstat. Slavia je legenda našeho sportu a já jsem rád, že jsem byl a zase jsem její součástí.

Popište nám, alespoň obecně, jaká je Vaše práce v klubu?
Mojí prací ve futsalové Slavii je starost o juniorské týmy U-17 a U-19, výběr hráčů a dalo by se říci, že vše, co se tohoto týká.

Velká většina juniorských futsalových hráčů hraje i velký fotbal. Jak je na tom momentálně juniorský tým, ohledně hráčského obsazení?
Řekl bych, že všichni futsalisté hrají velký fotbal. Bez toho by to v současné době ani nešlo, určitě ne mezi juniory. Co se týká hráčského složení našich mládežníků, jsme ve fázi dolaďování jednotlivých hráčů a počtů. Z důvodu posunutí věkové hranice z U-16 na U-17 a U-18 na U-19, se hlavně u starší kategorie dostáváme do ještě větší třenice s fotbalem, ale musím říci, že vše vypadá velice dobře a chtěli bychom se i letos prát o nejvyšší příčky. Z mého pohledu, než vavříny, je důležitější, aby se nám podařilo co nejvíce hráčů udržet u futsalu a nepřijít o ně, jen proto, že pro ně nebude prostor.

Máte představu, jak bude vypadat obsazení realizačních kádrů pro juniorské týmy?
Představa je zcela jasná. Po jednání nejen s vedením, ale i s jednotlivými adepty na místa trenérů, jsme velice rychle dospěli ke shodě. U sedmnáctky zůstává z loňska úspěšný Patrik Mičkal jako hlavní trenér s asistenty Petrem Svobodou a nově příchozím Michalem Vejvodou. Devatenáctku povede Petr Svoboda a asistovat mu budou Patrik Mičkal a Michal Vejvoda. Oba hlavní trenéři jsou zkušení a tudíž není problém. Navíc si osobně hodně slibuji od Michala Vejvody, který se v loňské sezoně usadil v ligovém áčku, má za sebou starty za reprezentaci do 19 i 21 let. Určitě se má hodně co učit, ale můj názor je, že i hodně co dát.

Jaké ambice vkládáte do juniorských týmů do příští sezony?
Je velice složité mluvit v tuto chvíli o ambicích. Za mě osobně bych řekl, že by bylo skvělé dostat se do Final Four, jako v posledních třech sezonách, ale vše ukáže až čas a hlavně skloubení futsalu a fotbalu. Také bych na tomto místě velice rád poděkoval mému předchůdci, panu doktoru Pytlounovi, protože on má nemalou zásluhu na nejednom úspěchu mládeže ve Slavii v posledních letech. Nebude lehké na jeho práci navázat a minimálně naděje Slavie udržet tam, kde jsou.

Poslední otázka, jaké plány máte s juniorskými týmy do budoucna, co si od nich slibujete?
Plán je zcela jasný. Pokusit se připravit co nejvíce hráčů pro A-tým. V U-19 je celá čtyřka velkých nadějí, počínaje Tondou Hrdinou, přes Viktora Žampu, Matěje Čonku a konče Honzou Šimonem. Všichni si už ochutnali i zápasy za áčko v lize a dokonce pár reprezentačních startů by se u těchto mladíků také našlo :). To ještě nemluvím o nadějích v sedmnáctce, kterými jsou Dvořák a Stibora. Je to z mého pohledu cesta nejlevnější a zároveň hodně efektivní. Nejsme zatím natolik finančně silní, abychom si mohli kupovat hotové hráče. Navíc Slavia je srdeční záležitost a byl bych bych moc rád, aby to pochopili i naši odchovanci.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700