Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 14.1.2014

Ve futsalovém derby pražských „S“ padají branky. V prvním zápase jich bylo deset, v tom pondělním dvanáct. Trenéři obou celků byli z remízy 6:6 poněkud zklamaní, nicméně zápas si stejně jako hráči a diváci naplno užívali.

Výsledek 6:6 není z hlediska trenéra ideální. „Diváci si spousty branek a hezkých akcí zasloužili,“ říkal nakonec trenér Sparty Aleš Štorc a hodnotil střetnutí: „Zápas měl náboj a pro diváky byl atraktivní, ale pro nás je bod málo, i když jsme v utkání nevedli. Neustále jsme dotahovali výsledek a věřili jsme, že zápas zlomíme, protože jsme více drželi balon a měli jsme více šancí. Na to se však nehraje.“

Sparta pokaždé dotáhla skóre. Nejdůležitější bylo podle Štorce vyrovnání z 1:3 na 3:3. „Jediný kritický moment v utkání byl, když jsme prohrávali jedna tři. Naštěstí se nám do přestávky podařilo vyrovnat. Říkali jsme si, že Slavia není lepší. Góly sice dala, ale po našich chybách v obraně. Naši kluci zaslouží pochvalu za bojovný výkon, a že utkání nevzdali,“ vzkázal kouč do kabiny.

Ve druhém poločase dal hattrick sparťan Martin Dlouhý. „Dlouhán je gólový hráč. Umí zakončovat, je zkušený a cpe se do koncovky. To, že dal tři branky, je pozitivní. Snad mu to vydrží i nadále,“ věří Štorc.

Baborák: Filingerovi jsem to přál

Slavia v utkání pětkrát vedla, přesto nezvítězila. „V tomto kontextu nás ztráta mrzí. Dělali jsme však reklamu na futsal a soupeř byl kvalitní. Nicméně jsme chtěli vyhrát a mít tři body. Stačilo by nám i jedna nula, jak jsem avizoval dopředu. Výsledek šest šest nás nemůže uspokojit, když jsme neustále vedli a bylo pár minut dokonce. Z toho pohledu je to zklamání,“ přiznal kouč sešívaných Jiří Baborák.

Rozhodl fakt, že Slavia neudržel vedení 3:1? „Myslím si, že ano. Kdybychom do přestávky udrželi alespoň jednogólové vedení, hrálo by se jinak. Dostat dvě branky během krátké chvíle bylo moc. To rozhodlo o tom, proč jsme nevyhráli,“ ví Baborák.

David Filinger v dresu Slavie zazářil. Byl k nezastavení. Dal tři branky a na jednu přihrál. Opět ho bylo plné hřiště. „Fílovi jsem to přál,“ říkal jeho trenér, „Byl otazník, zda vůbec nastoupí. Jednak ho trápí tříslo a jednak byl velice zklamaný po utkání s Helasem. David se s tím však popral výborně. Dal jsem ho do jiné čtyřky, kde s jinými spoluhráči ožil jako ryba ve vodě. Hrál velmi dobře.“

Výhru Slavii sebral třemi góly ve druhé půli sparťan Dlouhý. „Martin Dlouhý mě s odpuštěním pěkně štve, protože nás vždy nějakým způsobem porazí. Dneska neustále vyrovnával skóre.

V dobrém slova smyslu je to protivný rival,“ usmíval se Jiří Baborák a navázal: „Známe se hodně dlouho, takže jsme si podali ruce. Přeji mu to z hlediska kamarádského, nikoliv sportovního, protože nám sebral body.“
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700