Vloženo dne: 6.12.2013

Již potřetí v historii se naše mužstvo pokusí postoupit do finále Poháru FAČR, druhé nejvýznamnější futsalové soutěže, jejíž prestiž však jak ve fotbalovém tak futsalovém dění značně zaostává za ligovými soutěžemi. V letošní sezóně však došlo ke změně organizace, a nutno říci, že systém finálového turnaje Poháru FAČR značně oživil prestiž Pohárové soutěže. Vítěz navíc dostane mimo finanční prémie pravděpodobně možnost, hrát evropskou pohárovou soutěž.

V sobotním semifinále nás od 13:00 hodin čeká ve sportovní hale v Kadani Benago, druhé semifinále bude soubojem Nejzbachu Vysoké Mýto s Era-Packem Chrudim. Vítězové se v přímém přenosu ČT 4 Sport střetnou v nedělním finále od 14:30 hodin. A co k Poháru říká předseda klubu Daniel Kolman?

V semifinále čeká Slavii Benago. Převládá zklamání nebo radost?
Ani jedno, ani druhé. Nechtěli jsme Chrudim, to je jasné. Benago i Nejzbach jsou hratelní soupeři na naší úrovni. Bylo nám to jedno. S Nejzbachem jsme doma prohráli, byli bychom poučení z prohry, a věřím že bychom byli úspěšní. S Benagem se jedná vždy o vyrovnané utkání, kdy není dopředu nic jasné. V lize jsme je o gól porazili, a věřím, že úspěšný recept znovu aplikujeme i v Poháru. Samozřejmě, že hrát finále je čest, i když je dopředu jasné kdo bude vítěz. Žádný z nás ostatních semifinalistů se kvalitou Chrudimi ani nepřibližuje.

Los dopadl tak, že obě semifinále budou jakési derby. S Benagem navíc hrajete ve stejné hale. Vnímáte to tak?
Utkání Nejzbachu s Chrudimí je východočeským derby. My utkání s Benagem jako derby nevnímáme, ale jako prestižní zápas určitě. Pro nás bylo a bude jako derby vnímáno utkání s tradičními pražskými kluby jako byli Bohemians, a samozřejmě jediné opravdové derby je to se Spartou, které budeme hrát na Slavii 13. ledna a moc se na něj těšíme. Benago je takový klubový migrant. Hráli v Praze, pak dlouho ve Zruči nad Sázavou, a nyní zase v Praze. Práci prezidenta klubu Beniho Simitčiho respektuji a uznávám, ušel se svým klubem velký kus cesty. To, že si vybral po návratu klubu do Prahy pro domácí utkání sportovní halu na Slavii však z jeho strany za šťastné nepovažuji. Na Slavii bude doma vždy jen Slavia, ostatní "neslávistické" oddíly, v jakémkoliv sportu, tak jako Benago ve futsalu, budou vždy jen hosté, kteří na nějakou dobu v hale působí, domácí zde nebudou, a po nějaké době zase půjdou o dům, nebo celé město dál.

Kdo je v semifinále favoritem?
Určitě Benago. Ale my svou kůži lacino neprodáme, i když jedeme do Kadaně v neúplné sestavě. Pro nás je priorita liga. Tím ale neříkám, že pohárové utkání "jen tak nějak" odehrajeme. Jdeme do semifinále s tím, že chceme zvítězit. Máme daleko širší kádr než Benago, které zápasy odehrává pouze s pár hráči. U nás dostanou prostor i další, kteří se derou na výslunní, a mají možnost se ukázat v takto těžkém a prestižním utkání. Sílu Benaga plně respektujeme, ale v žádném případě se nedá hovořit o tom, že by tento tým byl někde výrazně jinde než jsme my. Ještě v nedávné době hrálo Benago několik sezón za sebou o záchranu, v době kdy my jsme bojovali o ligové medaile. Pak se situace obrátila, sezóny se povedly Benagu a o záchranu hráli my. Nyní je situace taková, že se výkonnostně opět přibližujeme. Ale sportovně musím uznat, že Benago má pořád ještě navrch, na čemž nemění nic to, že jsme je letos v lize o gól zdolali. Věřím, že diváci uvidí vyrovnané a dramatické utkání. Ať v něm zvítězí ten lepší. Zahrát si finále Poháru určitě chceme stejně hodně jako soupeř, je to výzva.

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700