Vloženo dne: 5.11.2013

Jedním z největších slávistických futsalových talentů, a hráčem od kterého si vedení slibuje úspěšnou budoucnost je Antonín Hrdina. Tahoun a klíčový muž juniorské U-18, který se v poslední době začíná zabydlovat i v základní sestavě A-týmu, byť jeho letošní rozlet přibrzdila drobná zranění, možná i způsobená vytížeností tohoto hráče ve fotbalových a futsalových soutěžích. Nositel slavného klubového futsalového jména totiž nechce vynechat žádný zápas, ve kterém může hrát. Antonína Hrdinu jsme požádali o krátký rozhovor.

Co pro Tebe futsal znamená?
Zatím má futsal v mé sportovní kariéře menší váhu než fotbal. S fotbalem jsem vyrůstal a chtěl bych ho dotáhnout co nejdál. Futsal mě baví, hra je víc jeden na jednoho, a je rychlejší. Určitě je snažší se prosadit ve futsalu, oproti fotbalu, ale já si věřím, že se dokážu prosadit i v něm.

Etabloval jsi do kádru A týmu, cítíš důvěru trenéra?
Určitě tam důvěra je. Snaží se mě dávat do základní sestavy, určitě to vnímám. Doufám, že se dostaví forma a budu stabilním hráčem kádru. Určitě mi chybějí zkušenosti a určitá vyčůranost. Vše ale přijde s herní praxí, proto bychom my mladí měli dostávat co nejvíce prostoru na hřišti, pokud je to možné. Například v Poháru, nebo ve fázích utkání, kdy je rozhodnuto.

Jak hodnotíš vstup Slavie do sezóny?
Určitě jsou důležité výhry nad nováčky. Jsem rád, že jsme to zvládli. Ale bylo by dobré získat ještě víc bodů. Měli jsme na to. Velká škoda byla, že jsme nezískali body proti Helasu, kde jsme měli vyhrát. Ty body budou určitě chybět. Určitě nás také všechny mrzí prohra na Spartě, kde se také body daly získat. Já osobně doufám, že další body přibudou, protože pak můžeme hrát v klidu, a mohli by dostat více šancí mladí, kteří se určitě nebudou zlepšovat, když nebudou dostávat šance ani v pohárech, ani v lize.

Jaké jsou Tvé osobní cíle?
Osobní cíle mám spíš fotbalové, ale ve futsalu bych chtěl určitě minimálně jednou porazit mistrovský Era-Pack Chrudim a usadit se nahoře v tabulce. Abychom hráli vyrovnané zápasy s týmy z prvních příček.

Čeho bys chtěl se Slavií dosáhnout?
Letos bych se chtěl určitě s A týmem probojovat do play-off a dostat se co nejdál. Stabilizovat pořádně mančaft, aby tam narostla konkurence, a hrálo se o dobré umístění. Chci motivaci rvát se o místo, a vyhrávat zápasy. S juniorkou chceme konečně vyhrát Mistra republiky. Budeme se o to snažit třetím rokem.

Blíží se začátek juniorských soutěží, je Slavia favorit?
Slavia je určitě velkým favoritem. Máme na to hráče, trenéry a tento rok jsme posílili o pár kvalitních hráčů z Bohemians 1905. Doufám, že budeme silnější, i když jsme přišli o Šmída. A konečně bychom do třetice mohli dosáhnout na titul, což se nám dva roky po sobě nepodařilo.

S kým nejraději nastupuješ ve čtveřici, v A týmu i juniorce?
Tak v A týmu se u mě hodně mění, s kým hraju. Ale zatím se mi nejlíp asi hraje s Filingerem a Matějkou. V juniorce hrajeme v podstatě už dva roky stejně, Čonka, Vandas, já a Šmíd. Ten ale ve futsalu pokračovat nebude, bude se věnovat jen fotbalu. Věřím, že ho nahradíme, ale je to škoda, byli jsme na sebe zvyklí.

Je jiné hrát před fanoušky a bez nich?
Pro mě osobně je hrát před fanoušky daleko lepší. Ať před našimi, nebo soupeře. Velice mě to motivuje ukázat co ve mně je.

V klubu je jméno Hrdina spojeno s jednou z klubových legend. Zavazuje Tě to nedělat jménu Hrdina ostudu?
Trochu té inspirace tam určitě je, a pro mě je motivace být lepší než on. Minimálně bych se chtěl přiblížit k tomu, co on má nastříleno a nahráno.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700