Vloženo dne: 17.10.2013

Největší ikonou věrnosti a loajality ke klubu je v současnosti Tomáš Matějka, který obléká dres Slavie již pátou sezónu. Pamatuje i zápasy SELPu, ze kterého současná Slavia vznikla. Mimo jiné vévodí i "sešívané" historické tabulce střelců s 27 brankami, a asistentů s 31 přihrávkami. Co je však nejdůležitější položkou, populární "Matty" je prvním hráčem Slavie, který dosáhl mety 100 odehraných ligových utkání v dresu Slavie. Stalo se tak v rámci zápasu s Helasem Brno, ve kterém jsme bohužel podlehli 3:2. Páteční utkání na Kladně tak bude 102 ligovým utkáním Tomáše Matějky v dresu Slavie.

Jakých bylo těch 100 zápasů v sešívaném dresu?
Všechny byly krásné, protože jsem si je všechny chtěl užít. A užil. Ať už to byly ty méně příjemné, tedy ty prohrané, tak hlavně ty vyhrané. A když tu svou zápasovou energii a radost můžeš předat i svým fanouškům, je to ničím sportovně nenahraditelné. A těžko se ten pocit popisuje. To musí prostě člověk zažít.

Na který nejraději vzpomínáš?
Vzpomínek je nespočet a každá se na něco váže. Je to na knihu. Nejlepší vzpomínky jsou na plně fandící halu a fanoušky, kteří nás hnali vždy dopředu. Všichni kolem futsalu si potom moc dobře pamatují čtvrtfinále s Tangem Brno v sezóně 2009/2010, a dobře se o tom i s odstupem času mluví. Ale já třeba rád vzpomínám i na zápasy s Chrudimí, i když pro spoustu hráčů je to spíše noční můrou... čemuž já osobně moc nerozumím.

A na který bys nejraději zapomenul?
Tak popravdě takový zápas nemám. Nemám zápas, který by mě budil ze sna. Každý nepovedený zápas je i k něčemu dobrý. Tvoří hráčský charakter. Jo... vlastně na jeden si vzpomínám. Byl to přátelský zápas s fanoušky Slavie a takový hubený hodně vysoký blonďatý kluk, který dělá ve Slavii předsedu, dal branku rovnou ze vzduchu, z otočky přes hlavu.... V tu chvíli jsem si řekl, tak to je konec..... To pak může hrát kdokoliv :)

Se kterým spoluhráčem se Ti zatím hrálo nejlépe?
Připomínám, že stále ještě hraji. Je to spousty jmen a jmenovat nechci, protože bych tady popsal stránku a nikdo by to nečetl. Vše se váže na různá období. Pro mne je důležité, že jich bylo spousty.

Co považuješ za svůj nejslavnější zápas?
Ten budu ještě hrát.

V čem se Slavia nejvýrazněji změnila v průběhu těch odehraných 100 utkání?
Nabrala mnohé zkušenosti. S pokorou otevřela oči. A čeká ji velký klubový úspěch.

Jak bys zhodnotil vstup Slavie do letošní sezóny?
Při pohledu na tabulku je to jednoznačně nejvydařenější vstup do sezóny za poslední období. Je však důležité nic nepřeceňovat, pilně pracovat a hledět dál. Start je sice důležitý pro potřebnou pohodu a klid, ale další těžké zápasy nás teprve čekají. A na ně je potřeba být připravený. Jak herně, tak i v hlavě.

Čeho chceš se Slavií ještě dosáhnout?
Každý z nás by chtěl se Slavií slavit titul. Do sezóny ani s jiným cílem jít nemůžeš, i když jsi a musíš být realista. A vidíš, že to bude těžko průchodné. Pro nás je teď nesmírně důležité, že si na sebe nepřipouštíme zbytečně velký tlak, a ani vedení ho na nás nevyvíjí. Sezóna je na začátku a cíle jsou od zápasu k zápasu větší a větší. S jídlem totiž roste chuť :). Pro mě je prioritní play-off. Z jakého místa postoupíme mi je už vcelku jedno. Playoff je pro mne „jiná“ soutěž. Zápasy a hráčské výkony tam jsou prostě jiné. A pokud potom nebude nikdo z ostatních týmů proti, tak následuje čtvrtfinále, semifinále a finále. A když to letos nevyjde, musíme příští rok zase udělat krok dál.

Takže se cítíš na dalších 100 odehraných zápasů za Slavii?
Určitě!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700