Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 17.9.2013

Zatímco do fotbalového derby Sparty a Slavie Praha zbývá ještě několik dní, to futsalové se hraje již v úterý. Utkání začíná v pražské hale na Podvinném Mlýně od 20.15 hodin. Přímým přenosem ho bude vysílat Česká televize. Pro pražskou Spartu jde o premiéru ve futsalovém světě. „Moc se těším na začátek ligy a derby pražských „S“. Jde o zápas, který jsme dosud neměli,“ prozradil předseda Komise futsalu FAČR Otakar Mestek a navázal: „Znám tyto zápasy z fotbalu. Jde o velmi atraktivní souboje, které mají řadu pozitiv, ale i nebezpečných stránek, které je potřeba od začátku podchytit. V českém sportu je derby Sparty a Slavie nejvíce, co může být.“

Pokud jde o nebezpečné stránky, měl předseda svazu na mysli hlavně souboje fanoušků. Vedení obou klubů své příznivce žádá, aby fandili slušně a hlavně se v hale vyvarovali používaní pyrotechniky. „Už nyní máme zájem o pět set vstupenek,“ říkal na konci minulého týdne ředitel pražské Sparty Milan Doruška. „Věřím, že přijde na osm set fanoušků,“ doplnil ho Mestek. Ostatní mohou koukat v televizi. Přímý přenos ČT4 však bude konkurovat fotbalovému utkání Plzně v Lize mistrů. „Věřím, že sparťané a slávisté zůstanou věrni České televizi a nebudou koukat na Plzeň,“ přeje si Doruška.

Spartu potáhne do derby dlouholetý reprezentant Martin Dlouhý. „Máme nový tým, který se skládal přes léto a je v začátcích. Rozhodně máme ještě na čem pracovat,“ říkal hrající asistent rudých a pokračoval: „V derby nebudeme chtít prohrát. Půjdeme si pro vítězství, protože jde o prestižní zápas. Možná nám ještě bude skřípat sehranost. Budeme hlavně bojovat. Tipuji, že vyhrajeme 4:2 “

„Pro fanoušky jde na rozjezd o dobrý zápas,“ myslí si slávistická ikona Petr Oliva, čerstvý mistr republiky, který se po sezoně vrátil do Slavie z chrudimského ERA-PACKu. „Věřím, že si do haly najde cestu spousty fanoušků Sparty a Slavie. Myslím si, že jsme připravení dobře. Do zápasu půjdeme s tím, že chceme zvítězit. Šance vidím vyrovnaně. Když se podíváme na kádr Sparty, tak by se asi většina lidí přikláněla, že je favoritem Sparta. Slavia však bude hrát srdcem, budeme bojovat za náš klub, se kterým jsou všichni spjati po celý futsalový život, což se o všech hráčích Sparty říct nedá. To bude naše výhoda,“ zdůraznil Oliva.

Možná by se nabízela otázka, zda za obě „S“ nenastoupí někdo z fotbalových kádrů Sparty a Slavie. „Za nás hraje bývalý hráč Slavie Ivo Ulich,“ upozornil Oliva, který je rád, že má takového spoluhráče: „Jsem rád, že Ivo přistupuje k nadcházející sezoně zodpovědně a bude na utkání plně připraven.“ Sparta start fotbalistů ve svém kádru vylučuje. „V našem kádru se stoprocentně žádný současný ani bývalý fotbalista Sparty neobjeví. Futsal bereme tak, že se od fotbalu začíná stále více lišit. Kvalita těch hráčů by musela být hodně specifická… Futsalová,“ dodal sparťanský šéf Doruška.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700