Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 29.8.2013

Českou futsalovou reprezentaci do 19 let vede trenér Patrik Mičkal, který dal dohromady mladý tým, se kterým bude pracovat dlouhodobě. Na začátku srpna skončilo jeho mužstvo šesté na slovenském turnaji. Trenér české futsalové reprezentace do 19 let chce s týmem pracovat koncepčně: „Reprezentaci do 19 let nebudeme moc obměňovat, protože jsme v předstihu a můžeme s tímto týmem pracovat delší dobu. Na začátku roku jsme vyhledávali hráče, které by ročníkově nahradili ty, co odcházeli do jednadvacítky." Jedná se o ročníky 1995 a 1994.

A kdo nejvíce tuto reprezentaci „zásobuje"?
„Dobře pracují s mládeží v Brně, Jeseníku, na Slavii a v Plzni. Z některých týmů se neozve třeba nikdo, když žádáme o poslání třeba dvou nejlepších hráčů na reprezentační kemp," odpovídal Mičkal.

To, že je tým mladý, Mičkalovi až tak nevadí. „Sice to vůči Evropě vypadá, že máme až moc mladé kluky, ale právě tento rok budeme pracovat s jedním kádrem a budeme do něj zasahovat jen tehdy, pokud by se v juniorských soutěžích objevila nějaká hvězda," upozornil kouč.

„Je nás patnáct a chceme pracovat tak, abychom na turnajích měli vše zažité, aby byly vytvořeny pravidelné čtyřky," pokračoval Mičkal, „Věřím, že se budou futsalově zlepšovat a zůstanou u tohoto sportu. Když jsou hráči v reprezentaci, tak je můžeme motivovat i do jednadvacítky, kde se jezdí více na mezinárodní turnaje, např. do Petrohradu."

Na začátku srpna jela česká devatenáctka do Bratislavy na Turnaj Česko-slovenského přátelství. Skončila na posledním šestém místě v konkurenci silných seniorských mužstev, jako jsou Tango Brno, Helas Brno nebo domácí SLOV-MATIC. „Na Turnaji Česko-slovenského přátelství jsme měli trochu problém se sestavou, protože se nám týden předtím zranili nějací hráči. Jeli jsme tam s devíti hráči do pole plus dva gólmani. Normálně jezdíme ve dvanácti plus gólmani," vysvětloval Patrik Mičkal.

„Jezdíme bohužel na turnaje, kde jsou seniorské týmy, protože reprezentací do 19 let a jejich akcí moc není. Kdybychom měli konfrontaci se stejným ročníkem, tak máme jiné výsledky, než na turnaji přátelství. Umístění nebylo důležité," mávl rukou trenér reprezentačního výběru a dodal: „Chtěli jsme vidět kluky, jak jsou na tom po pauze. Musel jsem zohlednit, že jsou všichni v letních fotbalových přípravách. Šlo o začátek sezóny."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700