Vloženo dne: 18.4.2013

Před touto sezónou usedl do trenérského křesla našeho A týmu Martin Brychta. Již podruhé. A podruhé dovedl tým do čvtrtfinále play-off proti Chrudimi. Zatímco před dvěma lety jsme soupeři nevstřelili ani branku, a načali málo vídanou sérii bez vstřeleného gólu, tentokrát jsme kladli daleko statečnější odpor, a poprvé od zmiňované série, jsme proti Era-Packu opět skórovali. A trenér Brychta, kterého jsme požádali o rozhovor a hodnocení uplynulé sezóny, byl opět u toho.

Jak by jsi zhodnotil čtvrtfinálovou sérii?
Je málo klubů, které když narazí na Chrudim, tak nejsou předem poraženi, a chtějí si to s několikanásobným mistrem rozdat. Proto jsem velmi spokojen s přístupem drtivé většiny našich hráčů k daným zápasům s Era-Packem. Nebyli otrávení, že nás Chrudim čeká, naopak se chtěli s jedním z nejlepších evropských týmů poměřit. A to je správný přístup. Era-Pack byl samozřejmě lepší, a zaslouženě postoupil, určité fáze kdy jsme hráli vyrovnanou partii bych ale v utkáních našel. A za to jsem rád.

Co tě ve čtvrtfinále s Chrudimí vyloženě potěšilo, a co zklamalo?
Jak jsem již naznačil, potěšil mě přístup našich hráčů, který byl korunován výsledkem a výkonem v domácím vzájemném zápase. Zklamal mě nezájem jednoho z klíčových hráčů, odehrát venkovní zápasy.

Koho by jsi nejvíce vyzdvihl?
Je těžké někoho vyzdvihovat, musel bych asi vyjmenovat skoro celý kádr. Je to přeci kolektivní sport. Ale je jedno jméno, které bych rád zmínil, a to je kapitán Matějka. Díky za jeho kladné působení v mančaftu po celou sezónu.

Jak hodnotíš celou sezónu?
Teď se celá sezona hodnotí uspokojivě, protože jsme se nejen zachránili, ale postoupili do vyřazovacích bojů. A to je vzhledem k celkovému průběhu ligy výborné.

Jaké jsou přednosti týmu pro nadcházející ročník?
Jednoznačně mladí hráči - odchovanci. Pokud u tohoto sportu nadále vydrží, může to Slavii závidět celá liga.

Co nejvíce chybělo?
Chyběla ustálenost sestavy. Na každý zápas byli k dispozici jiní hráči, museli jsme v sestavě přehazovat lidi ve čtyřkách, z toho vyplývala nesehranost, která nás v určitých zápasech stála body. A také velmi chyběla podpora fanoušků. Když přišli, jako třeba na utkání s Plzní, bylo to na hráčích hned velmi znát, jak je podpora z hlediště dokáže povzbudit!

Byl okamžik, že jsi pochyboval o záchraně?
Pokud jde o náš mančaft, tak jsem věděl, že kluci jsou schopni hrát v lize jinou roli, než bojovat na úplném spodku tabulky. Ale někdy jsem měl černé myšlenky, hlavně v případech "zvláštních" výsledků ostatních mužstev hrajících o záchranu.

Měl jsi během sezóny pocit, že je Tvoje pozice ohrožena?
Samozřejmě, že po letech své trenérské zkušenosti vím, že nikdy nikdo nemá nic jasné, ale to bych tu funkci nemohl vůbec dělat. Nějaké popichování proběhlo, ale důvěru vedení jsem cítil celou sezónu.

Jak by jsi charakterizoval celý tým?
Dobře poskládaný, velká zkušenost se kloubí s dravým mládím, nikdo si na nic nehraje. Mladí berou a učí se od starých, a naopak staří nekoukají na mladé z vrchu.

Jaký je potencionál Slavie?
Potenciál Slavie je díky mladému kvalitnímu podhoubí velký. Je jen otázka, zda se to podhoubí bude správně ošetřovat a připravovat, aby se objevily co nejdříve zdravé a velké hřiby (smích).

Jakou pozici Slavii v příští sezóně předpovídáš?
To záleží na vedení klubu, jaké budou možnosti především pro kvalitní přípravu mužstva. Kvalitní a kvantitavně vyšší tréninkový proces je nutný. A také jak bude mužstvo vhodně doplněno.

Kdyby jsi měl tu možnost, co vše by jsi změnil?
Já sám nemohu téměř nic. Jsem schopen hráče připravit na zápasy v daných možnostech klubu. Ideální představa každého trenéra je, když má k dispozici všechny hráče, které do hry chce, když je může připravovat denně, a vybírat ty nejlepší. Ale to už jsme v relacích profesionálního klubu.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700