Autor: www.fkerapack.cz   Vloženo dne: 12.4.2013

Klubový web ERA-PACKu Chrudim přinesl zajímavý rozhovor s Petrem Olivou, který do týmu přišel ze Slavie před aktuální sezónou a nyní se svými novými spoluhráči stojí před prahem ligového semifinále. Poslední krok k postupu může chrudimský celek učinit v pátek večer, kdy doma hostí pražskou Slavii. A protože s Petrem máme velmi úzkou vazbu i nadále, a věříme že přijde čas kdy se do červenobílého dresu vrátí, přinášíme vám tento rozhovor také.

Tuto sezónu jsi přišel na hostování do ERA-PACKu Chrudim. Splnilo se tvé očekávání z působení v ERA-PACKu?
Splnila se očekávání, která se týkají fungování klubu, zázemí, kvality tréninkového procesu a hráčského kádru. Z osobního hlediska však zcela spokojen být nemohu. Byl jsem během roku několikrát zraněný a návrat do herní pohody a případné propracování do základní sestavy, jsou vždy při takové vyrovnanosti hráčů nesmírně náročné. Není však ještě konec sezóny a já věřím, že bude kladné i osobní hodnocení na konci sezóny.

Dal jsi přednost před fotbalem futsalu. Kdy a kde jsi s futsalem začal?
S futsalem jsem začal po příchodu do Prahy na vysokou školu v roce 2007. Poté, co jsme v mém posledním ročníku na zlínském gymnáziu T.G.M. vyhráli Středoškolskou futsalovou ligu, kde mě trenéři začali přemlouvat, ať začnu s futsalem. Já se přemluvit nechal a nikdy tohoto rozhodnutí nelitoval. Mým prvním angažmá pak byl SELP Mladá Boleslav, který se po dvou letech přeměnil ve Slavii.

Jak kombinuješ studium na lékařské fakultě s tréninkovými jednotkami v Chrudimi a ligovými zápasy.
Není to vždy jednoduché. V minulých studijních ročnících by to bylo i nereálné. Až nyní, kdy jsem v 6. ročníku 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a náplní studia jsou především praxe v nemocnicích, se to zvládnout dá. Tyto praxe absolvuji v Chrudimské nemocnici a do Prahy dojíždím dle možností a potřeb na semináře a zkoušky. Přesto však budu studium zcela určitě prodlužovat.

Máme za sebou dva čtvrtfinálové zápasy. Jak bys je zhodnotil?
Oba zápasy skončily výhrou našeho celku, nicméně výsledky byly značně rozdílné. Neřekl bych, že by Slavia v prvním zápase zahrála tak špatně nebo ve druhém tak výborně. Zásadním nedostatkem byla spousta chyb, které jsme v Edenu vyrobili a neproměňování vytvořených šancí.

Co pro tebe zápasy se Slávií znamenají?
Jsou to pro mě samozřejmě nevšední utkání. V týmu Slavie a jeho vedení je spousta mých výborných přátel, se kterými se vídám i mimo futsal. Odehrál jsem tam 5 sezón, takže tomu ani jinak být nemůže. Nyní ale hraji za ERA-PACK Chrudim a snažím se pro něj odvádět ty nejlepší výkony. Ať už je to proti Slavii nebo proti komukoli jinému.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700