Vloženo dne: 3.10.2012

Od doby kdy se náš klub dostal do ekonomických problémů uplynulo už hodně času. Nebylo lehké udržet klub při životě, dostát všem svým závazkům a zachránit samotnou existenci klubu. To se podařilo, a nejen to. Především díky fanouškům, kteří v nejkritičtější chvíli neváhali přispět dle svých možností finančně na transparentní účet, na základě čehož se uhradily závazky vůči sportovní hale, a mužstvo mělo kde hrát, díky určité skupině hráčů v čele s Olivou a Matějkou, kteří se za klub postavili, věnovali mu svůj čas a úsilí bez nároku na jakoukoliv náhradu, a také díky funkcionářům klubu, kteří mravenčí prací dokázali klub stabilizovat. S tím souvisí i poděkování partnerům, kteří s námi dlouhodobě spolupracují, a bez nichž by se celá práce nepodařila.

Jaká je tedy situace nyní? Petr Popovič, ekonomický "šéf" klubu říká: "V současnosti neevidujeme žádné závazky, hlavně pokud se týká těch, které historicky ohrožovaly samotnou existenci klubu. Klub se vyrovnal se všemi subjekty od pronajímatelů, dodavatelů, funkcionářů, i hráčů. Mohu zodpovědně říci, že Slavia nikomu nedluží peníze, se všemi jsme dle dohod vyrovnáni."

Již v několika článcích se objevilo, že náš klub se v období krize naučil zodpovědně hospodařit, a nastavil všechny vnitřní ekonomické parametry tak, aby se do problémů, se kterými se v minulosti potýkal, již nikdy nedostal. Proti minulosti je tak rozpočet na sezónu daleko menší, avšak plně zajištěný. Petr Popovič k tomu říká: "Pracujeme s reálnými finančními prostředky které máme, a dle toho jsou nastaveny všechny klubové mechanismy. Tréninkový proces, vše co se týká hráčského kádru a fungování klubu. Pracujeme pokorně s tím co máme, vyrovnali jsme všechny historické závazky, a nastavený rozpočet máme plně zajištěn, především díky dlouhodobým partnerům se kterými spolupracujeme. Ti nás podrželi v dobách zlých, a nyní se těšíme na časy lepší. Na drahé posily nemáme, ovšem je diskutabilní zda požadavky některých hráčů odpovídají vůbec futsalové realitě."

Nedá se tedy očekávat, že by se klub pouštěl do nějakých velkých nákupů. A pakliže by některý ze špičkových hráčů chtěl do klubu přijít, musel by přijmout podmínky, které jsou ve Slavii nastaveny, a ty plně respektovat. Petr Popovič pokračuje: "Angažovali jsme kvalitní trenéry, kteří dlohodobě pracují s mladými hráči, a to je cesta, kterou jsme se rozhodli vydat. Očekáváme dlouhodobý růst výkonnosti, chceme aby trenéři a celé realizační týmy měli dostatek prostoru pro to, vychovat kvalitní tým hráčů jak po sportovní tak po lidské stránce. Futsal je koníček, sport hlavně pro radost, a tu ze své práce musíme mít. A my ji teď s kolegy ve Slavii máme. Dokázali jsme totiž klub zachránit ze stavu klinické smrti, a plně jej stabilizovat. Odrazili jsme se od naprostého dna, postoupnými krůčky zase stoupáme, a já věřím že vystoupáme zase zpět tam, kam patříme. Nebudeme již stát na hliněných nohách, nýbrž na pevných základech a silní! A pokud budeme v nejbližší době do něčeho investovat, pak to bude rozhodně tréninkový proces."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700