Vloženo dne: 20.4.2012

Firma JS AGENCY, prezentovaná jejím majitelem Janem Srbem se před letošní sezónou stala partnerem našeho klubu, v oblasti vybavení našich týmů. Opustili jsme tedy Umbro, které vybavuje Slavii fotbalovou, a oblékli minimálně na tři následující roky dresy Royal. A právě Jana Srba, který před domácím publikem předával symbolicky pohár pro Vicemistry České republiky v kategorii U-16 jsme požádali o rozhovor.

Dobrý den Honzo, kdo je vlastně firma JS Agency?
Dá se říci, že je to taková moje zábava. Zatím to hraju asi jako Monopoly, něco koupit, něco prodat, někde se ukázat.... Tak teď trochu vážně - snažím se zúročit svoje zkušenosti a kontakty v oblasti sportu, a to ve všech oblastech fotbalu, futsalu a dalších kolektivních sportů, ale třeba i lyžování. Prodávám sportovní vybavení, zastupuji značku Royal a Select, pořádám sportovní akce, soustředění, lyžařské kurzy, zprostředkovávám ubytování v tuzemsku, na Slovensku a v Rakousku.

Jste dlouholetý futsalový funkcionář, kde Vaše mužstvo hraje v současnosti?
Ve futsalu se pohybuji od roku 1995 a jsem úzce spjat s mužstvem SC Veltěž. Kde moje mužstvo nyní hraje? Tak to je složitá otázka. 
Sestoupili jsme z Divize A a do kraje se asi z důvodu nedostatku hráčů nepřihlásíme. Myslím si, že nepřežijeme generační výměnu.

Jaké jsou největší úspěchy klubu?
Tak asi nejlepší je podívat se do vizitky klubu na www.scveltez.cz Já osobně ale vidím největší úspěchy v tom, že jsme ve své době dokázali porážet mužstva, která následně postupovala do vyšších soutěží. Pouze naše nedisciplinovanost a nevyrovnanost výkonů nás připravila o účast v druhé lize.

Jak jste se dostal ke spolupráci se Slávií?
Zvednul jsem telefon a zavolal Dana Kolmana.

Jak hodnotíte první rok spolupráce?
Hodnotím ho kladně a doufám, že tato sezona byla pouze rozjezdem. Pevně věřím, že Slavia půjde výkonostně nahoru a bude patřit do první čtyřky nejvyšší futsalové soutěže. Samozřejmě, že vše se váže na finanční zabezpečení klubu, ale i zde se znažím vedení Slavie pomoci mimo dodávek vybavení. Již dnes mohu konstatovat, že dopravní společnost NORDBUS bude mít dle slov majitele zájem i v příští sezoně zajišťovat přepravu na utkání. Jako čerstvě rozpracovanou akvizi, a pevně věřím, že úspěšnou, bych jmenoval vstup jednoho velmi populárního českého pivovaru do futsalové Slavie. Prostě si myslím, že jméno Slavia by se ve futsalu mělo spojovat pouze s tím nejlepším, takže já s ním chci být spojen i nadále a doufám, že to zjistí další noví partneři.

Jak hodnotíte naši futsalovou scénu?
Jako zatím naprosto amatérskou, asi mimo Chrudimi. Snahu určitě nelze upřít, ale třeba za florbalem stále ješte dost vlajeme v dálce. Dost často jsem nad důvodem proč přemýšlel a vidím to asi tak - hlavní příčinou je pro mě velká podobnost fotbalu a futsalu, veřejnost to tak vnímá, to je bez debat. Futsal stále z 90% hrají fotbalisté a jejich prioritou je z valné většiny fotbal. Aby ne, když někteří hráči si v B třídě fotbalu příjdou až na 10 tisíc měsíčně. Těžko se pak hráči motivují pro futsal. Florbal má podobný sport sice v hokeji, pozemním hokeji a dalších menšinách s hokejkou. Rozdíl je zde ale velký, a proto se zde hráči tolik nemíchají a většinou se jedná o specialisty. Možná by to chtělo zapojit do futsalu mimo palubovky nové tváře, ne tak, že nahradí ty stávající, ale že se aktivně zapojí do práce po jejich boku. Má ale o takovou činost někdo zájem?

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700