Vloženo dne: 1.3.2012

Miroslav Rott, nenápadný, technicky vybavený,  pracovitý hráč, který se v průběhu sezóny vypracoval v nejlepšího střelce mužstva. Do futsalové ligy naskočil v loňské sezóně v dresu Bohiemians, avšak spíše vysedával na lavičce náhradníků. A protože je kmenovým hráčem sálovkářského Chemcomexu, přišel společně s Alešem Štorcem a ostatními letos do Slavie, kde se vypracoval v člena základní sestavy.

Jak cenné je vítězství v derby?

Pro Slavii je obrovsky cenné. Ověřili jsme si, že pokud budeme hrát zodpovědně, disciplinovaně a makat naplno, můžeme hrát i s týmy z horní poloviny tabulky. V současné chvíli je pro nás každý bod důležitý a tři body s Bohemians se určitě počítají. Navíc je to vítězství v debry a to je pro nás i pro fanoušky něco výjimečného vždy.

V B1905 jsi v minulosti působil, měl jsi proti klokanům zvláštní motivaci?

Loňskou sezonu jsem strávil v B1905, kde jsem dostal poprvé příležitost zahrát si 1.ligu, za což jsem Bohemce vděčný. Kostra týmu zůstala stejná, takže s většinou hráčů jsem vloni hrál, ale zvláštní motivaci jsem neměl. Motivace byla spíš to, že se jednalo o derby.

Ve Slavii jsi členem základní sestavy, považuješ ve futsalu tuto sezónu za svou nejvydařenější?

Prakticky je to moje druhá sezona v 1.lize takže v tomto směru je určitě nejvydařenější, protože nastupuji pravidelně v základní sestavě. Jak moc byla vydařená z celkového pohledu, uvidím až po konci sezony.

Patříš k nejlepším střelcům týmu, považuješ se za kanonýra?

Za kanonýra se rozhodně nepovažuji a ani jsem se nikdy nepovažoval. Jsem rád, že mé goly pomohly Slavii k některým bodům. Ale za 8 golů v dosavadním průběhu sezony, mě určitě nelze považovat za kanonýra :)

Myslíš že je Slavia již zachráněná?

V tuto chvíli věřím, že se Slavii povedlo zachránit. Navíc po sérii tří vítězství v řadě jsme se přiblížili play-off, o které bychom se teď mohli porvat.

Jaké jsou Tvé další futsalové cíle?

V současné sezóně zahrát si se Slavií play-off. A osobní cíle neustále se zlepšovat a hrát i nadále pravidelně 1.ligu.

Jak se Ti hraje před fandící tribunou?

Fantasticky. Utkání má pak úplně jiný náboj, než když se hraje před prázdnou halou. V posledních dvou domácích zápasech nám fanoušci výrazně pomohli, vytvořili výbornou atmosféru a jejich podpora byla úžasná a určitě bych jim chtěl za to poděkovat.

Zažil jsi i jinde podobnou atmosféru jako v Edenu?

Na ME U-21 v sálovém fotbale v Třeboni byla skvělá atmosféra, kde nám fanoušci připravili opravdu domácí prostředí a byl to skvělý zážitek zahrát si před takovým publikem. Fanoušci Bohemky byli taky super a jezdili fandit i na venkovní zápasy, což bylo určitě příjemné. Atmosféra v Edenu je ale vynikající a fanoušci Slavie patří k nejlepším v lize. Jediné co mě však trochu mrzí je, že nechodili celou sezonu. Ale věřím, že si najdou cestu na zbývající domácí zápasy proti Liberci a Kladnu. A s jejich podporou se nám podaří definitivně zachránit Slavii v 1.lize, a popřípadě se poprat o pozici zaručující play-off.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700