Autor: Foto: Ivana Hošková   Vloženo dne: 10.10.2011

Velkou měrou se jako správný kapitán týmu zasadil o záchranu klubu v nejvyšší soutěži a byl ochoten na sebe vzít břímě toho, kdo se bude podílet na vzniku nového, razantně změněného týmu. Právě na něm hodně závisí, aby v kabině vznikla nová parta, která bude táhnout za jeden provaz a dokáže to, aby ji hrát futsal za Slavii opravdu bavilo.


Výsledky v úvodu sezóny nejsou nejlepší, nepanuje v týmu nervozita?

Nervozita nepanuje. Ne, že bychom s posledním místem počítali, ale po zásadních změnách, které kádr postihly, jsme očekávali, že vše jako po másle nepůjde. Už s tím přeci jen máme určité zkušenosti z minulosti. Pevně věřím, že i díky tomu se tým dá rychle dohromady a ode dna tabulky, kam rozhodně nepatří, se v blízké době odpoutá.

Ze strany vedení tedy žádný tlak necítíte?

Vůbec ne. Vedení klubu se naopak snaží napomáhat tomu, aby byl v mužstvu klid a pohoda. Dobrá atmosféra v kabině je nyní nad sportovní výsledky. A myslím, že se nám po dlouhém období nervozity a srabu, daří budovat pozitivní atmosféru.

Takže noví hráči zapadli?

Ano, dá se to tak říci. V kabině není žádný rušivý element. Všichni vědí, čím si futsalová Slavia prošla a v mužstvu zůstali ti, kteří ji sami od sebe chtějí pomoct přežít a vydrápat se zpět. Někteří hráči odešli dobrovolně, jiným pokračovat neumožnily okolnosti. A ti, kteří přišli, věděli, do čeho jdou a podle toho taky k věcem přistupují. Naším úkolem je teď co nejrychleji se sehrát a začít bodovat. Zápas od zápasu se budeme zlepšovat, o tom nepochybuji.

Takže bez bodu jste nyní díky nesehranosti?

Také. Dalším důvodem je velké množství zraněných hráčů, především futsalistů, kteří v mužstvu zůstali. Můžeme jmenovat Ulicha, Matějku, Lӧfflera, Wojnara, Tichého, ke kterým se ještě po 2 utkáních přidali Kokeš s Kosinou. Již se ale postupně hlásí na tréninku a já tak pevně věřím, že proti Indossu Plzeň se představíme sestavě, která se té optimální bude velmi blížit.

Vnímáte negativní útoky na klub a jeho vedení?

Ani moc ne. Za sebe musím říct, že když jsme se v létě s vedením dohadovali o dalším fungování klubu a já řekl, že bych chtěl, abychom pokračovali, podmínil jsem to několika zásadními sliby. A ty jsou postupně bez výjimky plněny. Petr Popovič s Danem Kolmanem ve všem dodrželi slovo. A to včetně postupného vyrovnávaní ekonomických závazků. Toho si cením. Na cestě se vyskytly, a pravděpodobně ještě vyskytnou, problémy, na které se názory a pohledy liší, i tak ale doufám, že se klub brzy podaří stabilizovat a lidé, kteří na Slavii zanevřeli, si k ní opět získají cestu a budou jí fandit! Kádr je mladý a má svůj potenciál, vše tedy může jít tou správnou cestou.

Jste spokojen s trenérským vedením Aleše Štorce?

Jsem velmi spokojen! Z doslechu jsem věděl, že je Aleš kvalitní trenér, nicméně má očekávání dokázal předčít. Přesto bych rád vyslovil přání, aby se raději ještě vrátil na hřiště jako hráč, protože futsalista je to stále vynikající. Mohl by být na příklad hrajícím asistentem Martina Brychty, jehož návrat do klubu bychom si ve Slavii nejspíš přáli všichni. Tento scénář by byl pro Slávii, myslím, ideální. Proto mi nezbývá než doufat, že to tak i dopadne.

S reprezentací vás čeká turnaj v Brazílii. Těšíte se?

Těším se moc! O motivaci sportovní netřeba dlouze mluvit. Proti nejlepším týmům světa člověk nehraje každý den… Navíc i lokalita by letošní rok měla být o kus zajímavější (turnaj se odehraje v městě Manaus v Amazonii – pozn. autora).

Děkujeme za rozhovor.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700