Vloženo dne: 7.4.2011

Deník.cz – Futsalisté pražské Slavie se po nepovedeném startu do sezony vzpamatovali a nakonec proklouzli do čtvrtfinále play off. V něm se jim postavil protivník nejsilnější, mistr posledních let Era–Pack Chrudim. „Je to asi něco podobného jako když teď narazíš na fotbalovou Barcelonu,“ hledal přirovnání obránce Pražanů Tomáš Matějka, se kterým jsme si povídali o právě skončené sezoně sešívaných futsalistů. To je úvod rozhovoru na stránkách Deníku.cz s hráčem, který v sezóně ukázal velký osobní charakter. Bojovník a duše týmu. Hráč jakého chce mít v týmu každý trenér.

Jak jste spokojen s uplynulou sezonou? Považujete ji za úspěšnou?
Koncepční práce trenéra Martina Brychty stabilizovala a vykrystalizovala kádr. Zahráli jsme si dokonce i vyřazovací část. Z tohoto pohledu bych hodnotil sezonu jako úspěšnou.

Jaké utkání považujete za nejpovedenější a které naopak za to nejméně zdařilé?
Nejpovedenější zápasy byly asi v té pětizápasové šňůře po novém roce, kdy jsme si opravdu všichni uvědomili, na čem jsme a v zápasech jsme odevzdávali opravdu maximum pro myšlenku záchrany. Tyhle zápasy měly příchuť play off a to se mi líbilo. Zápasy v Jistebníku a doma s Bohemians 1905 nic lehkého nebyly, ale my je zvládli. Ten nejhorší byl asi domácí s Pardubicemi.

Ve druhé polovině sezony jste se odpoutali od spodních příček, najednou jste vozili body z venku a proklouzli jste do play off. Čím si vysvětlujete povedenější závěr sezony?
Pomohla nám vánoční přestávka. Odpočinuli jsme si, vypustili z hlav problémy, věnovali se jiným činnostem než futsalu. Pak už to byla záležitost hráčské party, která ve Slavii je a znovu to ukázala a dokázala. Zápasy jsme odehráli týmově a hlavně opravdovým srdcem. Poctivá celosezónní tréninková práce se nám začala vracet.

Ve čtvrtfinále vyřazovací části jste nastoupili proti největšímu favoritu soutěže z Chrudimi…
Je to asi něco podobného jako když teď narazíš na fotbalovou Barcelonu. Proti Chrudimi to je velký futsalový svátek. Konfrontace s těmi nejsilnějšími tě posiluje a posouvá zase o něco výše. Sice se mezi námi ozývaly hlasy: „jéé zase Chrudim“ Ale já pořád říkám, že tyhle zápasy je potřeba hrát, jsou abnormálně těžké po taktické a fyzické stránce. Zápasová koncentrace je maximální. Tato utkání z mladých hráčů udělají budoucí „top“ hráče. A mě těší, že to zažili. Pro mě to byla tzv. „třešinka na dortu“ Chrudim je pro nás osudová. A je opravdu jedno, kdy na Chrudim narazíš, jestli ve čtvrtfinále a nebo až ve finále. S takovýmto kádrem tě stejně porazí.

Ve třech zápasech se vám nepodařilo vstřelit jedinou branku, čemu to přisuzujete?
Pravda, ta nula je děsivá, ale my jsme s Chrudimí vůbec neodehráli špatné zápasy, jak to z prvního pohledu vypadá. Jen se projevily rozdíly ve vyzrálosti střeleckého zakončení. Příležitosti, které jsme měli a nedali, řeší Chrudim s klidem zabijáka. Pak už jen brzdíš, aby se ten „chrudimský kolotoč“ nerozjel do velkých obrátek.

Na vaše utkání s přibývajícími zápasy začalo chodit spousty příznivců, což je určitě příjemné zjištění.
To je dobře. Dokonce se objevili i v takových končinách jako jsou Jistebník či Třinec, kde bych je opravdu nečekal. Spojení hráč vs. fanoušek ve Slavii vždy fungovalo a funguje. Ve vztahu k fanouškům je verbální i nonverbální komunikace nedílnou součástí dobře fungujícího klubu a to se nám popravdě daří.

Jaké jsou plány na příští sezonu?
Sezona pro nás teprve před několika dny skončila. Teď je moc brzy přemýšlet o plánech na tu další. Jaké budou plány, nám klubové vedení představí ke konci května. Nyní máme všichni „futsalové“ volno. Ovšem jak bude dlouhé, záleží už jen na vedení klubu.

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700