Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.9.2020

Roli favorita utkání zvládli jeho svěřenci ve druhém kole v Českých Budějovicích na sto procent a zvítězili vysoko 10:1. Trenér David Filinger tak mohl být spokojený, taktika, kterou měl jeho tým připravenou, zafungovala. Před reprezentační pauzou tak má Slavia maximální počet bodů.

Dnes jste předvedli skvělý taktický výkon. Byli jste na soupeře dobře připraveni. V přípravě jste předpokládám nic nepodcenili, že?
„Přesně tak. Přijeli jsme sem s nějakou taktikou a ta taktika nám vyšla do posledního puntíku. Kluci splnili všechno co jsme si řekli, takže můžu dnes být mimořádně spokojen."

Připravovali jste se na dnešní zápas tak, že musíte hrát futsalově a dohrávat akce do vyložených šancí?
„Je to tak. Na tom hřišti to bylo vidět. Byly tam cukačky, vycházely nám kombinace, co jsme si nacvičili. Tohle jsme dávali klukům do hlavy celý týden. Věděli jsme, že to Budějovicím bude dělat problémy, protože to jsou fotbalisti. Ze začátku jsme se sice trochu trápili v koncovce, ale bylo to o pár gólech a poté už bylo všechno v naší režii."

Byl váš záměr vstřelit rychle více gólů a nedat soupeři šanci dostat se do zápasu?
„Samozřejmě. Proti takovémuto soupeři, který umí dobře bránit, pokud nedáte v úvodu pár gólů, tak se trápíte celý zápas. Přesně takhle to měla s Budějovicemi Chrudim a já jsem rád, že nám se to podařilo, odmakali jsme to, nebyly tu žádné zbytečné nervy a zaslouženě jsme si odvezli tři body."

Po předstávce vám tam přestaly padat góly a za stavu 7:0 jste si vzal timeout. Co jste chtěl hráčům říct?
„Tak víte, jak to chodí. Za stavu 7:0 ti kluci přemýšlí nad různými věcmi. Já jsem cítil, že už tolik nabráníme a chtěl jsem je trochu uklidnit. Myslím, že se to povedlo."

Filip Hruška vstřelil v závěru dva góly. Rodí se tu nový mladý střelec? Jak jste spokojený, že se takhle zabudoval do týmu?
„Jsem spokojený, ale má to ještě všechno před sebou. Říkal jsem mu, buď pořád v tom vápně ve správné pozici a on to dodržuje a dává z toho góly. Takhle to má být. Takovéhle zápasy jsou pro něj dobré, protože potřebuje hrát a získávat zkušenosti."

Co vás nyní čeká?
„Teď máme pauzu a hrajeme až 28. září s nováčkem Žabinskými Vlky. Budeme se na ně pečlivě připravovat. Odjedou nám někteří hráči na reprezentační sraz, takže uvidíme, co na trénincích vymyslíme. Věřím, že dokážeme zopakovat znovu stejně zodpovědný výkon, který bude mít znovu kvalitní parametry a bude na soupeře platit."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700