Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 13.9.2018

První zápas ve VARTA futsal lize srbskému reprezentantovi Marku Pršičovi vyšel, vstřelil pět branek a nadělil si tak předčasný dárek ke svým čtvrtečním narozeninám. Přinášíme vám rozhovor, který nám poskytl po utkání, ve kterém si poprvé užil i děkovačku s diváky.

Jaké máte po prvním zápase pocity?
Výborné. Bylo pro nás velice důležité, že jsme vyhráli. Bojoval o to celý tým a doufám, že tak budeme hrát i v příštích zápasech a přidáme další vítězství.

V přípravě se vám nedařilo střílet branky, teď jste se trefil pětkrát, v čem byl rozdíl?
Nevím, tak se to stalo, takový je sport. Je to můj úkol, abych dával branky, dělám pro to vždycky maximum. Dnes jsem měl dobrý den a dal jsem pět gólů.

Co se stalo v druhém poločase po červené kartě pro Helas a přesilovce, kdy jste inkasovali?
Já myslím, že je to v tom, že náš tým je velmi mladý. O přestávce jsem v kabině říkal, že ještě není konec, že nás čeká ještě dvacet minut a musíme hrát dál. V prvních šesti, sedmi minutách jsme ale nehráli a jen koukali, kolik času do konce ještě zbývá. A to byl náš problém. Byli jsme najednou trochu zmatení a nervózní. Najednou to bylo zase dramatické, soupeř se mohl vrátit do hry. Bylo dobře, že se mi povedlo zvýšit na 6:3 a mohli jsme se zase uklidnit.

Kapitán Homola vybírá za góly do kasy, vy jste dal hattrick za poločas, už víte, že za to budete muset zaplatit?
To jsem neslyšel. Kdyby mi to řekli, tak jsem ty góly nedal! To ale žertuju. Teď mi to všichni říkají, že musím zaplatit a já říkám jim: co blbnete, jaký peníze? Ale jestli je to tady tradice, tak to zaplatím.

Helas je dobrý tým, ale jsou tu ještě lepší, co čekáte od těch zápasů, které přijdou?
Mluvili jsme o tom se spoluhráči, máme nový tým. Musíme se pořád zlepšovat. Napřed máme Liberec, který je nováčkem, tam musíme jet vyhrát, pak máme Teplice, jsou dobří, ale budeme hrát doma a musíme taky vyhrát. Doufám, že před derby se Spartou budeme mít tři vítězství, pak se uvidí, co se stane.

Libí se vám děkovačka po zápase?
Viděl jsme jim ji na fotbale! Vím, že si po zápase musíme všichni sednout, je to dobré, zábavné, je to pro mne novinka. Doufám, že budeme po každém zápase my i fanoušci spokojení, abychom si tuhle tradici pořádně užili.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700