Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 31.7.2018

První tréninky náročné letní přípravy má za sebou nová posila futsalové Slavie – slovenský brankář Marek Karpiak. Jeho první dojmy jsou pozitivní, těší se novou na sezonu a nejvíc ze všeho na derby, ve kterém nastoupí i proti jednomu ze svých spoluhráčů ze slovenské reprezentace.

Jaké jsou první dojmy ze Slavie?
Dojmy jsou vynikající, máme tu výborné podmínky, je vidět, že v kabině je dobrá parta. Cítím se fajn.

Co vás napadlo, když jste se o zájmu Slavie dozvěděl?
Bylo to před naším posledním finálovým zápasem se Slovanem, zájem mne samozřejmě velice potěšil, nejenom proto, že jsem věděl, že ve Slovanu budou problémy a že možná skončí. Měl jsem trochu obavy, aby se ještě něco nestalo, ale dopadlo to dobře, vyhráli jsme titul a já jsem tady.

Neváhal jste přece jen? Znamenalo to i stěhování do Prahy…
Je pravda, že mi bylo trochu líto, že budu méně času doma. Ale na to si určitě zvyknu, o to víc si to užiju, až si najdu čas podívat se na Slovensko. Není to daleko.

Co všechno jste o Slavii věděl?
Hlavně jsem věděl, že tu mám dva kamarády, spoluhráče z reprezentace – Martina Směřičku a Vojtu Turka. Věděl jsem od nich, že tu je mladý tým a dobrá parta a že přijde nový trenér, o kterém jsem slyšel jen dobré věci. Martin mi říkal, že mne tu čekají o něco těžší zápasy než na Slovensku, ale že se nemám čeho bát. Že je tu výborná parta.

Zápasy se Spartou v play-off jste sledoval?
Sledoval jsem je, byla na nich vyniakjící atmosféra. Sledoval jsem i Honzu Žežulku, jak si vede. Bylo to trochu podobné jako se mnou, protože jsem i já u nás do play-off naskočil jako mladý gólman po zranění svého spoluhráče. Derby v nové sezoně bude ještě zajímavější pro nás, když proti nám nastoupí Tomáš Drahovský, který pochází ze stejného města jako já - ze Staré Lubovni. Bude to hodně prestižní souboj a velká výzva. Hned skoro na začátku!

V brankářském týmu máte mladé kolegy, berete je hlavně jako konkurenci?
Garči i Žéža (Radim Garčár a Jan Žežulka) jsou super, myslím, že si budeme pomáhat a budeme se podporovat. Samozřejmě, že to tam bude i trochu toho hecování a konkurence, ale vše bude v dobrém. Zatím jsme ještě nenaskočili na brankářské tréninky, makáme s ostatními na fyzičce. 

Překvapilo vás něco v Praze?
Ne, je to tu všechno příjemné. Pro nás, pro Slováky, to je všechno snadnější, neřešíme jazykovou bariéru, myslím si, že se tu budu brzy cítit jako doma.

Co byste chtěl ve Slavii dosáhnout?
Titul! Když jsme vyhráli se Slovanem, tak jsme pak nehráli UEFA Futsal Champions League, což mne mrzelo a byla to škoda, přišli jsme o cenné zkušenosti a nové zážitky. Nezbývá než o to samé zabojovat tady. Budu naplno makat, abych byl týmu prospěšný co nejvíc. Těším se i na fanoušky, vím, že dokáží vytvořit nádhernou atmosféru nejenom na fotbalovém stadionu, ale i na futsale. Byl jsem se podívat na zápas s Karvinou, bylo to naprosto super. Už abychom hráli zápasy, nemohu se dočkat!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700