Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 30.5.2018

Dalším hráčem, který se ohlédl za uplynulou sezonou je slovenský reprezentant Martin Směřička. Podobně jako jeho spoluhráči i on v něm mluví o změnách, kterými futsalová Slavia prošla a o tom, že výkony v některých utkáních nebyly ideální. Zhodnotil také své výkony ve slovenské reprezentaci.

Jak celkově hodnotíš poslední sezonu Slavie?
Na naši sezonu měly vliv odchody a změny, které se děly před začátkem a také v jejím průběhu. Postupně jsme si na sebe zvykali a nepodávali jsme určitě žádné ideální výkony. Oproti té předchozí sezoně jsme změnili i herní systém, který si vyžádal určitý čas. Vypadnutí ve čtvrtfinále je zklamáním a nikoho z nás nepotěšilo. Ale i to sport přináší.

Bylo čtvrtfinále opravdu maximem toho, co jste mohli dosáhnout?
Hlavně v prvních dvou utkáních jsme podali dobré výkony, ale chyběla nám zkušenost. V tom prvním zápase jsme vlastními chybami dostali Spartu na koně a pak jsme se nemohli dostat do jejich dobře zorganizované obrany. Právě v play-off je dobře zorganizovaná defenzíva, která nedělá chyby, velice důležitá. To nás zdobilo v minulém roce, letos už tolik bohužel ne.

Prožil jsi ve Slavii druhou sezonu, v čem byla odlišná od té první?
V mé první sezoně jsme dosáhli historického úspěchu a postoupili do finále. Právě v tom cítím ten největší rozdíl. V týmu zůstalo méně zkušených hráčů, začalo se pracovat jiným způsobem, takže i v tom byl asi velký rozdíl.

Jak vypadala tvoje reprezentační sezona? Co vás na Slovensku čeká?
Protože jsme nepostoupili do Slovinska na EURO, když jsme vypadli v Turecku, byla sezona zkrácená a bez vrcholného šampionátu. Na druhou stranu slovenský futsal uspořádal zajímavý turnaj, ve kterém jsme se utkali se Španělskem a Itálií. Také jsme odehráli úspěšný dvojzápas proti Srbsku a kromě dobré hry jsme potěšili fanoušky v Lučenci i dobrými výsledky. V nejbližší době nás čeká akademické mistrovství světa v Kazachstánu, kde bude hrát i výběr České republiky. V druhé polovině roku se budeme už připravovat na další kvalifikační cyklus.

V naší lize působí řada slovenských futsalistů, jsi s nimi v nějakém kontaktu?
Samozřejmě, že jsem, občas si zavoláme s Martinem Došou a popovídáme si o tom, co je nového tady i na Slovensku.

Ve Slavii dostali možnost někteří mladí hráči, jak se ti s nimi hrálo?
Hrálo se mi s nimi dobře, v těch těžších zápasech je to pro ně náročnější, ale je dobře, že během sezony dostávali prostor a mohli tak získávat zkušenosti a zvyšovat svoji kvalitu. Kromě tréninku jim v rozvoji pomáhají právě odehrané minuty.

Co čekáš od té následující sezony?
Přichází nový trenér, se kterým jsme se seznámili během play-off se Spartou. Určitě přinese velkou trenérskou zkušenost a nové impulzy. Uvidíme, jaký budeme mít kádr, ale to je otázka pro vedení klubu. Určitě doufám, že v té nové sezoně skončíme na lepším místě.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700