Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 12.1.2018

V sobotu po poledni odehraje SK Slavia od 13:00 hodin zajímavý duel s Gardenline Litoměřice. Před utkáním jsme vyzpovídali kapitána "sešívaných" Jana Homolu, pro kterého bude zápas pikantní v tom, že v dresu soupeře se představí jeho dlouholetý moravský spoluhráč i protihráč Radim Záruba.

Mezi svátky jste dokázali v nádherném utkání porazit Spartu 2:1. Jednalo se o nejlepší zápas Slavie v letošní sezóně? Utkání navíc provázela výborná atmosféra. To se pak touha po vítězství ještě stupňuje, že?
Ano byl to náš nejlepší zápas, s tím mohu souhlasit. Touha po výhře v derby musí být samozřejmost. Derby pražských “S” je na české sportovní scéně největším zápasem. Každý by si měl vážit toho, že tento zapas zažije z pozice hráče. Fanoušci ale vytvořili úžasnou atmosféru. Musím jim za tým poděkovat a všichni budeme rádi, když v takovém počtu budou chodit i na další zápasy.

Před Vánoci jste navštívil i druholigové utkání Vyškova s VŠB Ostrava. Jaké vidíte rozdíly mezi nejvyšší a druhou ligou?
Nechci to moc hodnotit, byl jsem na tribuně mezi diváky ne na hřišti. Ono z hlediště se to každému kecá, jak se to má hrát. Já se tomu radši vyhýbám. Viděl jsem v této sezóně jen jeden zápas druhé ligy, takže ani nevím jakou má celkově kvalitu. Ale když vezmu konkrétně tento zápas, tak tam byl určitě vidět největší nedostatek v taktických věcech. Ligová mužstva jsou takticky na daleko vyšší úrovni. VŠB ta má určitě individuálně šikovné hráče, ale na Vyškov to nestačilo. Navíc v tom zápase Vyškovu zachytal výborně brankář.

Jak vůbec probíhal tréninkový program mezi svátky? Jelikož se hrálo, tak asi nebylo příliš času na odpočinek, že?
S tréninkovou jednotkou jsme skončili 21.12., ale 26.12. večer jsme se hlásili už v Edenu a měli trénink každý den až do derby. Takže Vánoce byly krátké, ale s tím se nedá nic dělat.

V sobotu ve 13:30 hostíte na své palubovce tým Gardenline, jenž v posledním utkání remizoval se Spartou 3:3. V dresu hostů se představí i Radim Záruba, jenž loni působil v sešívaném dresu. Těšíte se na tento pikantní souboj? A co od zápasu čekáte?
Radim byl jeden z tahounů loňské sezóny. Neberu to jako pikantní souboj, už od žáků jsme proti sobě nebo spolu hráli spousty zápasů. Ale vždy je lepší, když takový hráč hraje s vámi v týmu. Myslím, že ani ostatní kluci to nebudou brát nikterak pikantně. Je to normální, že hráči přicházejí a odcházejí. Myslím, že sobotní zápas může být velice zajímavý. Litoměřice přivedly další zahraniční hráče, takže mají velkou kvalitu. My musíme jít zapas od zápasu a snažit se skončit po základní části v tabulce, co nejvýš.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700