Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 5.1.2018

Předseda klubu Daniel Kolman každé derby prožívá mnohem více, než jakýkoliv jiný zápas. Tentokrát Slavia zdaleka nešla do souboje se Spartou jako favorit, a nakonec utkání otáčela až v samotném závěru v power-play. Derby na Slavii tak opět splnilo očekávání a potvrdilo pověst, že se jedná vždy o obrovské drama. To první skončilo po divoké přestřelce 6:6, ve druhém Filinger vyrovnával na 3:3 v posledních vteřinách, ve třetím Slavia jasně zvítězila 6:2, v loňském Slavia hájila výhru 3:2 a nyní opět po dramatickém průběhu vítězství 2:1.

Dane, pořád ještě přetrvává radost z derby, nebo již myslíte na Mělník?
Musím se přiznat, že v hlavě mám pořád ještě derby. Tohoto vítězství si moc cením, jelikož to bylo asi poprvé, kdy derby nedopadlo dle předpokladů a zvítězilo mužstvo, které nebylo favorizováno. O to je výhra cennější a sladší.

V mnoha rozhovorech jsi říkal, že tvým snem je plná hala... Splnil se?
Budu nevděčný (smích). Ještě úplně ne. Návštěva ale předčila všechna má očekávání, a to že jsem vždy přehnaný optimista (smích). Chtěl bych všem fanouškům moc poděkovat, byl to opravdu zážitek! Návštěva šla za hranu kapacity sedadel. Ale vše jsme přes určitá úskalí organizačně zvládli. Čímž děkuji všem, kteří se na organizačním zajištění podíleli. Hala byla diváky namačkána k prasknutí. Chtěl bych takhle každé utkání futsalu. Celkově. Fantazie. I když nebylo tolik aktivních fanoušků, moc si cením toho, že jsme dokázali do haly přivést plno lidí, kteří přišli kvůli futsalu, že je zajímal. Na tom mají velký podíl Ondra Zlámal a Lukáš Řezníček.

Byl to divácký rekord?
V naší hale ano. Celkový těžko překonáme, naše hala to kapacitně neumožňuje. V tom zůstane asi nedostižný souboj brněnských rivalů Tanga a Helasu, na který přišlo tuším okolo 2500 diváků... Ale třeba si jednou půjdeme půjčit stadion od hokejistů... (smích)

Víte proč tentokrát derby táhlo přesto, že se výhra Slavie nečekala?
Snažíme se neustále pracovat s termíny domácích utkání. Tentokrát nám to klaplo v tom, že se hrálo mezi svátky, a všichni již byli přejedení jak cukroví, tak televizních pohádek, a měli chuť někam vyrazit... navíc se bezvadně osvědčuje spolupráce s hokejem a fotbalem, rozhodně jim také patří poděkování za vstřícnost. Myslím, že celkový odpolední sešívaný program měl vliv i na hokejovou návštěvu, kde byl nadstandardní počet diváků také. Nedávno se nám povedla i -sešívaná sobota-, to byli zapojení i fotbalisté. Paráda. Víc takových akcí. Také se nám z diváckého pohledu osvědčuje nehrát utkání večer, ale v odpoledních hodinách. Nejbližší utkání doma s Litoměřicemi, hrajeme v sobotu odpoledne, od 13:00. Věřím, že diváci opět přijdou.

Jak jste prožíval závěrečné minuty?
No... u televize, dole ve vestibulu (smích). Obsluha mě tam oživovala ve chvíli, kdy jsem zjistil, že trenér pokračuje v power-play i za stavu 1:1. Ale respekt k němu za odvahu. Chtěl tři body a má je. Sparta na tom nebyla kondičně vůbec dobře, šlapali vodu jak se říká. A trenér to viděl, chtěl je dorazit. Povedlo se. Ve druhém poločasu jsme byli aktivnějším týmem. Mám radost že na nás bylo vidět, že chceme vítězství víc než Sparta, i to že náš tréninkový proces je na daleko vyšší úrovni. A dosáhli jsme ho, tři body a cenná výhra je doma. Navíc jsem potěšený, že začínáme umět hrát svojí hru i proti silným a kvalitním soupeřům. To nyní ale budeme muset potvrdit i v dalších těžkých utkáních, kam počítám i to s Olympikem Mělník.

Přes výhru v derby máte na svého rivala pořád velkou bodovou ztrátu...
To ano, ale derby je derby. Je úplně jedno, jaké je postavení těchto týmů v tabulce, obzvlášť ve sportu, ve kterém se hraje o titul systémem play-off. Vždy bude mít obrovský náboj, a pro každého opravdového slávistu, nebo sparťana, je výhra v derby nejvíc. Takže já si výhry obrovsky vážím. Zápasy Sparty a Slavie by měly být pro oba kluby jedním z vrcholů sezóny. My to takto určitě máme, a vždy mít budeme.

(Součástí sestřihu jsou i pozápasové oslavy)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700