Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 30.8.2017

Jednou z nových tváří ve futsalové Slavii je brankář Václav Kubíček, který posílil červenobílý brankářský tým po odchodu Ondřeje Vahaly. „Těším se na novou výzvu!“ říká pětadvacetiletý gólman v prvním rozhovoru pro náš web, který již byl smířený s tím, že ligu letos chytat nebude.

Jak k vašemu příchodu do Slavie vůbec došlo?
Na konci minulého týdne mi zavolal Dan Kolman a zeptal se mne, jestli bych měl zájem chytat ve Slavii. Bylo to pro mě překvapení, protože jsem se už připravoval na to, že zůstanu doma v Brně a budu hrát druhou ligu. Ale nabídka Slavie se neodmítá, proto jsem se dlouho nerozmýšlel a jsem rád, že jsem tady.

Proč jste vlastně nepokračoval v plzeňském Interobalu?
V Plzni jsem skončil z vlastní vůle a rozhodnutí. Více se v tom pitvat nechci, koukám dopředu. Chci být oporou Slavie. Na brankářském postu je zde laťka nastavená hodně vysoko a mě i celý tým čeká hodně práce

Co od angažmá ve Slavii čekáte?
Slavia je loňský vicemistr, má velice ambiciózní tým, je to tradiční klub. Jsem připravený odvádět, co nejlepší výkony. Je to pro mne obrovská výzva, těším se na to.

Jaké máte vzpomínky na souboje se Slavií v play-off?
Zápasy byly vyhecované a hrálo se na krev. Slavia byla silný soupeř a favorit. Byly to ale vše férové souboje. Bylo by zajímavé, kdyby se oba kluby potkaly i potřetí za sebou, nejlépe třeba dál, už v boji o medaile.

Znáte se s ostatními slávistickými brankáři?
Radima Garčára jsem znal z jedenadvacítky, kde jsem byl jeho trenér brankářů. S Honzou Žežulkou a David Roshanem jsem se seznámil na tréninku. Myslím, že to bude klapat.

Sehrálo ve vašem rozhodování také to, že se znáte s novým kapitánem?
Jednoznačně! Vždyť jsem ho vychoval, je jako můj bratr. Pomohl mi s ubytováním a zapadnutím do kolektivu. Vrací mi dluh, vždyť je ve Slavii díky mně. Také mne varoval před všemi nástrahami hlavního města.

Začíná nová sezona, co od ligy očekáváte?
Očekávám další vyrovnaný ročník, Sparta hodně posílila, bude chtít prohánět Chrudim. To ale budou chtít ale i další týmy včetně nás, Litoměřic a Plzně, určitě nikdo nebude chtít zůstat stranou. Diváci se mají na co těšit!

Jaké jsou vaše první dojmy ze Slavie?
Super, všichni se mi snaží pomoct, abych si rychle v novém prostředí zvykl. Tréninky jsou ve velkém tempu, slyšel jsem, že se tvrdě maká, což jsem hned v prvních dnech poznal na vlastní kůži. Jsem tím příjemně překvapený. Příprava je velmi intenzivní, trénuje se každý den, někdy i dvoufázově. Tréninkový proces má hlavu a patu, je plánovaný a systematický.

V sobotu vás čeká ostrý start v České Lípě, co od prvního kola čekáte?
Bude to těžký zápas, domácí budou určitě hodně proti nám vyhecovaní. Uvidíme, jak si to u nás všechno sedne, ale každopádně pojedeme pro tři body. Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli.

Děkujeme za rozhovor.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700