Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 1.8.2017

Slavia půjde do nové sezony s novým kapitánem. Dosavadní držitel pásky, futsalová legenda červenobílých barev, Tomáš Matějka totiž ukončil svoji kariéru. S jeho nástupcem Janem Homolou jsme připravili rozhovor před blížící se novou sezonou, ve kterém nám také přiblížil současnou přípravu týmu.

Co pro Vás znamenát to, že jste byl zvolený kapitánem futsalové Slavie?
Je to velká čest být kapitánem ve Slavii. Ale, taky velká zodpovědnost do nové sezóny. Vážím si toho a budu se snažit nezklamat sebe, klub a naše fanoušky.

Bude to hodně těžké převzít pásku od takové legendy jako byl Tomáš Matějka?
Velice těžké. Tomáš Matějka pro klub obětoval hodně, byl to skvělý příklad loajality ke klubu. Měl přirozenou autoritu. Každý věděl, že pracuje na maximum a tým za ním šel. On bude náš kapitán navždy.

Budete cítit větší odpovědnost?
Ano cítím větší odpovědnost. Za určité věci v týmu budu zodpovědný já. Ale tohoto břemene se nebudu zbavovat. Beru to na sebe. Chci aby tým měl svou tvář. Chci aby jeho vystupování, ať už na hřišti nebo mimo něj mělo patřičnou kulturu. Ale pořád nesmíme zapomínat, že jsme jeden tým, a ten spolu vyhrává a zažívá skvělé období, ale také prohrává a zažívá spolu nepříjemné chvíle. Když tohle bude fungovat máme předpoklad být úspěšní, jako loni.

Jak zatím probíhá příprava, co je ve Slavii nového?
Příprava začala minulý týden. Zatím máme blok síly a kondice. Všichni trénujeme na sto procent. Je vidět chuť a odhodlání, to mě těší. Novinky jsou, že po skončení trenéra Brychty přišel na post trenéra Nenad Veljkovič. Myslím, že to je nejlepší volba kterou vedení mohlo učinit. Je to mladý trenér, který se neustále vzdělává. Má zkušenosti, které nám mohou pomoci. Dále přišel slovenský mladík Vojta Turek. Ale bohužel jsou tady i odchody, ať už zmiňovaný Tomáš Matějka, nebo Michal Salák s Radimem Zárubou. To jsou citelné ztráty. Musíme se s nimi však vypořádat. Hráči přichází a odchází, klub zůstává. Přirozený koloběh.

Jak se těšíte na novou sezonu?
Všichni se těší, až zase kolotoč zápasů odstartuje. Na rovinu si musíme říct, že po loňské sezóně od nás každý bude čekat úspěch. Jenže každý tým posiluje a zlepšuje se a cesta na vrchol bude obtížná. Nesmíme žádný trénink, žádný zápas, podcenit. Musíme se dívat jen na sebe a poctivě pracovat. Sport není slepý, vrátí nám to.

Jaké budete mít cíle?
Cíle? My jsme Slavia Praha. Nemůžeme si říct,:" Nám stačí hrát střed tabulky." Musíme navázat na loňský úspěch. Ale do každého zápasu musíme jít s respektem a pokorou k soupeři. Už teď od začátku přípravy musíme být nohama na zemi. Loňský úspěch, už odnesla Vltava. To, už je minulost a z minulosti se žít nedá. Věřím, že na naše zápasy do Edenu bude chodit tolik lidí, jako v loňském play-off. Všechny zveme. Máte se na co těšit.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700