Autor: Futsalliga.cz   Vloženo dne: 3.7.2017

Fotbalový manažer Dominik Rodinger má za sebou první futsalovou sezonu. Slávistickému kádru pomohl do finále z pozice sportovního manažera, ale momentálně neví, zda tam zůstane. Futsalovou ligu by ale nerad opouštěl.

Dominiku, máte za sebou premiérovou sezonu a někde jsem o vás četl, že jste futsalu úplně propadl. Platí to stále?
Cítím to tak. Celý život jsem hrál fotbal, ale futsal jako hra samotná, a hlavně play off mě úplně pohltilo. Byly tam emoce, agresivita, krásné akce, diváci. Takhle by měl futsal vypadat. Ten produkt má obrovský potenciál, jen mám trošku obavy, že samo se to neudělá.

Sezona ve Slavii byla úspěšná, souhlasíte?
Mám na to dva pohledy. Základní část byla velmi špatná. Po Vánocích jsme si museli upřesnit, co vlastně chceme, začali jsem pracovat a výsledek se dostavil. Bohužel mám v sobě stále pachuť z finále. Chování Chrudimi, teď nemyslím hráčů a realizačního týmu, ale vedení klubu mě zklamalo. Stěžovalo si, brečelo, protože se bálo o výsledek.

Do Edenu jste přišel s osvětou. Klub vsadil na kondici svých hráčů. Byl to hlavní důvod, kvůli kterému jste hráli finále?
Určitě ano. Když budu mluvit o sportu celkově, tak vyhrává ten, který více trénuje. Změnili jsme celkově skladbu tréninku, časy tréninku a intenzitu. Futsal je rychlá, silová, dynamická hra, která trvá čtyřicet minut. Pokud tyto prvky nejsou v tréninku, tak vlastně trénujete k ničemu. Sedl jsem si s trenérem Brychtou, rozdělili jsme si kompetence a začali podle toho pracovat. Trenér měl na starosti pouze futsal a já zbytek. Nebudu si tu přece hrát na odborníka na futsal, když jsem celý život hrál fotbal. Sedlo si to, kluci to přijali a myslím, že je to nakonec i bavilo.

Co vám chybělo ve finále, abyste Chrudim porazili?
Zkušenosti. My jsme se to finále teprve učili hrát. Byli jsme moc hodní. Podívejte se třeba na hráče Rešetára. Ve třetím zápase málem Vahalovi zlomil nohu a postupem času se stal rozdílovým hráčem celého finále. Ale měli další hráče, Koudelka, Slováček, Felipe, Max, a nakonec trenér Conde. Změnil taktiku po třetím zápase a my si s ní nevěděli rady. Ale před kluky je potřeba smeknout, chodí do práce a nechali v celém play off všechno. Za to jsem jim poděkoval, opravdu si jich velmi vážím.

Viděl jsem vás i na Grémiu 1. ligy. Jaká je vaše pozice v klubu a jaké máte pravomoci?
Tak byl sem napsaný jako sportovní manažer. Ale co se týče posil nebo uzavírání smluv s hráči sem neměl žádné kompetence. To si vše dělá prezident klubu Daniel Kolman. Já se snažil posunout klub směrem vzhůru po sportovní stránce, aby měli hráči kabinu, regeneraci, tréninkový program, správné pomůcky na trénink a další, zda se to povedlo, musí říct někdo jiný.

Kluby ze špičky soutěže informují o posilách či o prodloužení smluv. Jak to vypadá u vás ve Slavii? Nejsou žádné informace ani o novém trenérovi.
No je pravda, že to vypadá, že všichni okolo pracují a Slavia spí. Viz odchod Radima Záruby do Slovanu Bratislava.

Budete i vy ve futsalu dál pokračovat? Máte chuť pro tento sport pracovat?
S vedením Slavie jsem o mém dalším působení mluvil, ale zatím jsme se nedohodli na pokračování, takže nevím, co bude a nebude. Zatím se mi ozvaly jen dva kluby z fotbalového prostředí, počkám ještě čtrnáct dní a potom se rozhodnu.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700