Autor: Slaviafans.com   Vloženo dne: 23.5.2017

Fanouškovský sešívaný web Slaviafans.com přinesl zajímavý rozhovor s naším sportovním ředitelem: V hale ho nemáte šanci přehlédnout. Dominik Rodinger, bývalý fotbalový brankář, který v současnoti vykonává ve futsalové Slavii funkci sportovního ředitele a asistenta trenéra, vždy v bílé košili neustále burcuje své svěřence a jen málokrát ho uvidíte v klidu sedět na své židli. Nyní si našel pár minut, aby s námi udělal krátký rozhovor.

Nemůžeme začít jinak, než jak byste zhodnotil pondělní vítězné utkání?
Tak samozřejmě jsme spokojení, že jsme sérii srovnali na 1:1. Kluci navázali na poslední zápas, kdy do něj dali enormní snahu a srdce a tak se jim to vrátilo.

Během sezony cestujete i do futsalově větších a vyspělejších měst. Je znát rozdíl v atmosféře a návštěvnosti oproti zápasům v Edenu?
To je bod, který mě zatím mrzí nejvíc. Máme skoro nejhorší průměrnou návštěvnost, což si značka Slavia Praha podle mého názoru nemůže dovolit v žádném sportu. Věřím, že si fanoušci začnou futsalu všímat víc a budeme patřit ke špičce.

Jak si myslíte, že je možné zvýšit v lidech zájem o futsal?
Samozřejmě výsledky. Ale také si myslím, že celkově hokej, fotbal nebo futsal by se měli spojit co se týče fanoušků a pomoct si. U futsalu když přijde 700 diváků, tak je to jak na fotbale 17 tisíc, což věřím, že jsme schopní vyprodukovat, ne?

Jak jste se dostal k práci u futsalové Slavie?
Celý život jsem se živil fotbalem a seznámil jsem se s panem Kolmanem, který mi v létě nabídl post sportovního ředitele. Jelikož jsem slávista jak poleno, tak jsem nemohl říct ne, i když šlo o „jiný“ sport. A musím říct, ze jsem velice rád a děkuji za šanci, kterou jsem od něj dostal. Je to pro mě výzva.

Společnost CEFC podporuje od loňského února také futsalisty Slavie, zastavil se někdy Jaroslav Tvrdík v šatně?
Zatím nebyl, ale věřím, že ho brzy uvidíme.

Před sezonou vám nikdo moc nevěřil, nyní bojujete ve finále o titul. Jaké je tajemství úspěchu?
Není to tajemství, protože to řeknu. Jde o velice jednoduchou věc a to je zvýšení intenzity a počtu tréninkových jednotek. Už šest let se znám s dalším velkým slávistou Lukášem Stránským, kterého si můžete pamatovat z hokejové Slavie. Pro mě je to jeden z největších profíků a odborníků na kondici. Pomáhá nám sestavit tréninkový plán a občas i tréninky vede. Když ne on, tak já, protože jsem pod nim odtrénoval několik tisíc hodin tréninků a tak vím, co a jak dělat.

Při zápasech jste neustále na nohou a je těžké vás přehlédnout. Navštěvujete i zápasy fotbalové Slavie? Chodíte fandit na Sever?
Jelikož je hlavní trenér pan Brychta takový tišší člověk, tak se krásně doplňujeme. Mám to v krvi, když něco dělám, tak na plno a futsal je tak rychlá a úžasná hra, že mě to prakticky strhne. Na Slavii chodím pravidelně na každý zápas, ale na Tribuně Sever jsem ještě nikdy nebyl.“

Co byste vzkázal slávistům před nadcházejícími zápasy?
No co jiného, než ať nám všem splní náš sen! Narvěme se všichni v pondělí do haly, ať pan Rešetár příště neříká do novin, že je hlavně zvědavý, kolik přijde lidí, protože se většinou hraje v Praze maximálně před stovkou diváků. Trošku bych mu to opepřil klukovi jednomu! (smích)

Celý rozhovor čtěte zde!


Slaviafans.com
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700