Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 14.4.2017

Na nadcházející závěr sezony se ve Slavii připravuje také jedna z dlouholetých opor sešívaných – Petr Oliva. Pochvaluje si, že se zvýšená intenzita tréninků v Edenu projevila i na jeho formě. „Věřím, že jsme formu načasovali správně, nejenom já, ale i celý tým!“, říká před čtvrtfinále play-off.

Co od nastávajícího play off Chance futsal ligy očekáváte?
Hlavně se všichni moc těšíme. Sezóna byla dlouhá a teď přijde její vyvrcholení. Přichází část, kdy zápasy mají největší náboj a jsou náležitě vypjaté. Já osobně to mám rád a moc se na to těším. Budeme samozřejmě chtít uspět.

Po roce vás čeká stejný soupeř - Interobal Plzeň. Jak moc se od loňského roku změnila Slavia?
Trochu ano. Máme především Radima Zárubu a Martina Směřičku, to je pro nás určitě velké posílení. Zbytek týmu zůstal pohromadě, takže jsme měli možnost se zase více sehrát a zvyknout si na sebe ještě víc. Částečně se tedy naše složení změnilo, ale myslím si, že se zkvalitnilo.

Platí to také o Plzni? Jsou i oni zkušenější a silnější?
Také posílili. Mají Michala Holého a Vaška Kubíčka, což je myslím jejich největší posila. Je to pro ně velká výhoda, že mají po letech zase top brankáře. I oni na tom budou kvalitativně lépe. Samozřejmě, že se navzájem relativně dobře známe, odehráli jsme spolu už hodně zápasů. Bude to o taktických variantách, o tom, kdo bude víc chtít. Věřím, že na konci budeme šťastnější.

Další změnou je to, že se začíná v Plzni, je to podle vás pro Slavii velká nevýhoda?
Může to být psychicky pro Plzeň výhoda. Pro nás to roli nehraje, chceme uspět. Musíme třikrát zvítězit.

Když si vzpomenete na to loňské čtvrtfinále, co podle vás tehdy rozhodlo?
Vyhráli jsme 3:1 na zápasy. Výsledkově byly všechny čtyři zápasy jednoznačné, ale na hřišti to byla vyrovnaná utkání. Rozhodla kvalita na naší straně. Doufám, že tomu tak bude i letos, že se znovu ukáže, že je náš kádr o něco kvalitnější.

Ve Slavii se trochu změnil tréninkový proces, je to náročnější a intenzivnější. Jak to jako  lékař s náročnou pracovní dobou zvládáte?
Snažím se, co můžu! Začalo se trénovat i v pondělí ráno, což je pro mne nereálné. Občas se stane, že službu mám v době tréninku nebo i zápasu. Moje účast není tedy stoprocentní. Ale když to jen trochu jde, tak se snažím trénovat. A musím říct, že to i na sobě cítím. Cítím se dobře herně i fyzicky připravený a určitě na tom ta tréninková činnost má velkou zásluhu.

Poslední zápas základní části proti Interobalu vám vyšel, byl to důkaz, že jste tedy načasoval formu správně?
Doufám, že nejenom já, ale celý tým! Měli jsme na přelomu roku a v těch prvních týdnech nového roku takový výsledkový i herní útlum. Ale nedělali jsme si z toho velkou hlavu a poctivě jsme dál trénovali. Zvýšil se počet i kvalita tréninků. Věřím, že jsme načasovali formu i kondici právě na play-off. Myslím, že jsme všichni na tom dobře i zdravotně, takže do play-off půjdeme v největší síle.

Vloni přišel historický úspěch, bronzové medaile, kam může Slavia dojít letos?
Prvním krokem je uspět ve čtvrtfinále a dostat se do semifinále. Pak by to bylo velmi složité. Ale my se teď diváme na ten první krok, na Plzeň. Postoupit je takový cíl. Pokud bychom to dokázali, tak bychom mohli sezónu hodnotit jako úspěšnou. Pokud bychom to nedokázali, tak bychom to museli brát jako neúspěch.

Jaké si dávate do play-off sám osobně cíle vy sám?
Být prospěšný týmu a pomoci mu vybojovat semifinále. Pomoci odvádět tak kvalitní výkony, abychom na zápasy do Edenu i do Plzně přitáhli co nejvíce slávistických fanoušků, kterým bychom rádi udělali radost a tím udělali radost i sami sobě.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700