Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 14.3.2017

V nedělním utkání Slavia - Chrudim došlo na jeden dlouho očekávaný návrat. Po téměř roční pauze vynucené zraněním - šlo o přetrhané křížové vazy - se na ligovou palubovku vrátil slávista Jan Lištván, velezkušený futsalista, který má na svém kontě téměř dvacítku startů v reprezentačním dresu.

Honzo, vzpomeneš si ještě, kolik doby uplynulo od tvého posledního mistrovského utkání?
Zranil jsem se 11. května minulého roku, takže je to 10 měsíců, dlouhých měsíců…

Byla to pro tebe asi hodně dlouhá doba…
Bylo to dlouhé. Ale chtěl jsem poctivě zrehabilitovat, nevykašlal jsem se na to a bral to poctivě. Měl jsem výborného fyzioterapeuta a i skvělé doktory, Pavla Cinegra a Petra Olivu, mého spoluhráče ze Slavie. Dali mě do kupy velmi dobře a taky rychle.

Jaký je aktuálně stav tvé nohy? Označil bys ho za stoprocentní?
Jako 100% bych to určitě zatím nenazval, sval a koleno zatím nejsou zesílené tak, jak mají být. Snažím se na to nemyslet, i když se pochopitelně zatím trochu bojím. Ale dáváme to dohromady, je to pořád lepší a lepší.

Nepřemýšlel jsi o tom, že by sis pro návrat na palubovku vybral nějaký jednodušší zápas, než proti Chrudimi?
Já už jsem se do zápasu hrozně těšil, takže mi nešlo o to, jestli naskočím proti Chrudimi, Plzni, nebo Lípě… Šlo spíš o to, abych si zkusil zahrát v zátěži. Otestoval jsem si to, nic se mi nestalo, takže je to super.

Přestávka, kdy jsem nemohl na palubovku, byla opravdu dlouhá. Jak moc se za tu dobu proměnila futsalová Slavia?
Proměnila se hodně, například tady v hale máme už i vlastní kabinu, což je super. Došlo i ke změnám na manažerských postech, posunula se kvalita tréninků, máme kondičního trenéra… Vnímám to jako velký posun dopředu a jsem za to rád.

Liga ještě nekončí, do konce základní části zbývá odehrát dvě kola. Kam v nich zamíří Slavia?
Aktuálně myslíme na co nejlepší umístění po základní části. Chceme vykročit za co nejlepší pozicí, což znamená zvládnout dvě utkání v Lípě a souboj s doma s Plzní. Naším přánímje bojovat alespoň o šestou, nebo třeba i o pátou příčku.

A na kdy plánuješ návrat do reprezentace?
(smích) To je otázka pro někoho jiného! Já mám teď na takové myšlenky čas, blíží se play-off, chci být platným hráčem ve Slavii a dál se uvidí…
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700