Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.3.2017

Slávisté se proti úřadujícímu mistru ERA-PACKU Chrudim dostali rychle do dvougólového vedení, o které ale s postupem času přišli. Nakonec prohráli 2:6, ale na rozdíl od minulosti museli svěřenci trenéra Felipe Condeho zapnout na maximální obrátky. Slávistický kouč Martin Brychta viděl, ve kterých momentech se zápas rozhodoval.

Jak zápas s Chrudimí hodnotíte celkově?
Povedl se nám začátek, dostali jsme se rychle do dvougólového vedení. Je jenom škoda, že jsme tento vývoj neudrželi déle, alespoň do konce prvního poločasu. Přišla pasáž, kterou jsme zkazili, a Chrudim toho využila a otočila skóre. Kdybychom po poločase stále vedli, nebo byl nerozhodný stav, mohl to být jiný zápas. Ale je vidět, že kluci mají takové výpadky ze soustředění. Proti takovému soupeři je třeba mít stoprocentní soustředění po celou dobu u každého hráče, to se nám bohužel nepodařilo.

V druhém poločase jste byli rychle na pěti faulech, jak moc to zkomplikovalo pokusy o vyrovnání?
Je to vždycky složitá situace, museli jsme upustit od agresivního napadání. Myslím si, že jsme se na těch pět faulů dostali úplně zbytečně, kluci až moc dohrávali souboje hlavně na půlce v místech, kde nehrozilo velké ohrožení branky. Mohli jsme to odehrát bez faulů, lépe.

Kdy jste se rozhodli, že nasadíte do utkání brankáře Radima Garčára?
Bylo to dané týden dopředu, Ondra Vahala v týdnu netrénoval kvůli zranění, proto jsme se rozhodli nasadit Radima.

Jak jste s jeho výkonem spokojený?
Měl výborné a slabší momenty, ale celkově ho musím za jeho výkon pochválit. I když si některé branky bere na sebe. Musíme ho podržet, zvládl to proti takovému soupeři velice dobře.

Obnovenou premiéru prožil Jan Lištván, bude dostávat v dalších zápasech více šancí?
S Lišvim jsme byli domluvení, že zápas začne ještě Tomáš Matějka, protože se ještě na celý zápas necítil. Poté naskočil a budeme ho využívat stále víc. Také doufáme, že pro play-off, pokud se nám povede se do něj dostat, o čemž samozřejmě nepochybuji, bude v plné fyzické kondici.

Proti Chrudimi se asi body nečekaly, teď už ale jde o všechno. Budete v České Lípě a proti Plzni pod velkým tlakem?
My jsme pod tlakem už zpátky pět zápasů. Dostali jsme se do tohoto postavení v tabulce některými špatnými výsledky a musíme to teď v posledních kolech honit. Kluci jsou připravení, chtějí, je to na nich vidět. Uvidíme, jaké zápasy to budou, ale uděláme všechno pro to, abychom to bodově obojí zvládli a poskočili v tabulce trochu výš.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700