Autor: Ondřej Zlámal Foto: FAČR   Vloženo dne: 10.2.2017

Do prvního zápasu proti Rumunsku nezasáhl, do odvety ale už ano. Slávistický útočník Antonín Hrdina otevřel po přihrávce svého klubového spoluhráče Ondřeje Míči skóre zápasu. Svěřencům trenéra Tomáše Neumanna se nakonec druhé vítězství vybojovat nepodařilo, soupeři podlehli 2:3. Hrdina věří, že svým výkonem zabojoval o nominaci na kvalifikaci na UEFA Futsal EURO.

Začali jste velice dobře, hned v úvodu jste se trefil…
Byla to nacvičená situace z tréninku, vyšlo nám to a bylo to už na mně, jestli to trefím. Podařilo se to, šli jsme do vedení.

Druhou branku přidal Radim Záruba, jak se vám jeho gól líbil?
Radim tohle umí, trefil to parádně. Nevyhrál určitě futsalistu roku náhodou. Musím jenom zatleskat.

Co se stalo potom? Jak se to povedlo Rumunům otočit?
Přišla červená karta, po ní byla naše hra trochu rozházená, byli jsme na pěti faulech, museli jsme dávat pozor na souboje. Ovlivnilo to i druhou půli.

Byla to červená karta? Co na to Michal Belej říkal?
Říkal, že ho to do ruky trefilo, měl ji na prsou, těžko s ní mohl uhnout. Jestli to písknout, nebo ne, to není otrázka pro mě.

Navíc se zranil David Cupák, jak se potom změnilo rozdělení do čtyřek?
David si něco udělal s kotníkem, zbyl na střídání už jenom Michal Holý. Už jsme moc možností neměli. Trenér to vymyslel takhle.

Jaké jste od trenéra dostal pokyny?
My jsme byli domluvení, že naskočím do druhého zápasu, bylo to na mě. Buď se prosadím, nebo ne. Hraju o to, abych v reprezentaci zůstal. Snažím se pro to udělat maximum. Samozřejmě, že bych rád na kvalifikaci jel, ale jsem ještě mladý, vím, že se mám ještě co učit.

Ve Slavii hrajete už také na pivotu, jak se vám ta pozice zamlouvá?
Abych pravdu řekl, pivot není právě post pro mne. Raději bych šel na lajnu, ale budu hrát tam, kam mne trenér postaví, a budu se snažit hrát tam co nejlépe. Tady to hrál spíš David Cupák, než se zranil, pak jsem šel nahoru já. Michal Holý je hráč dozadu.

Co jste říkal závěru, měli jste šance vyrovnat…
Power play je vždy o štěstí, Rumuni to zvládali bránit. Na konci jsme zrychlili rozehrávku a dostávali se víc do šancí. Škoda, že to tam nepadlo, zasloužili jsme si vyrovnat.

Probíhalo nějaké hecování i mezi hráči o blížícím se play-off?
To probíhá každý sraz. Něco sem tam padlo, takové to popichování, ale všechno v dobrém. Ono až to play-off přijde, bude to vyhecovanější.

Česká republika – Rumunsko 2:3 (2:2)
Branky: 4. Hrdina (Míča), 7. Záruba (Kovács) – 13. R. Matei (pk), 15. Raducu (C. Matei), 36. Csoma (Stoica). Rozhodčí: Ciobanu (RUM) – Cílek (CZE). ŽK: Záruba - C. Matei. ČK: 13. Belej (CZE). Diváci: 1075.
Česká republika: Vahala (Gerčák) – R. Mareš, Hrdina, Cupák, Míča - D. Drozd, Belej, Záruba, Kovács – P. Drozd, Holý. Trenér Tomáš Neumann.
Rumunsko: Iancu (Grigoras) – R. Matei, C. Matei, Raducu, Plugaru, Movileanu, Stoica, Cosaci, Ferreira, Szocs, Csoma, Panzaru. Trenér Robert Lupu.


 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700