Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.1.2017

Slávistický trenér Martin Brychta byl stejně jako jeho svěřenci průběhem zápasu v Lovosicích frustrovaný. Ve hře svého týmu ale našel kladné stránky. Je rád, že se po příchodu Martina Směřičky vyrovnávají první a druhá čtyřka, výrazně se zlepšilo nasazení a bojovnost.  

Jaké jsou vaše bezprostřední pocity po skončeném zápase?
Myslím si, že to byl remízový zápas, vše k tomu směřovalo. I když šancí jsme měli ve druhém poločase víc my než soupeř. I když i oni byli nebezpeční, ale zachytali oba dva gólmani. Rozhodl moment, kdy byl vyloučen Jirka Novotný.

Co se k té červené kartě dá říct?
Samozřejmě, že za prvé to byla od Jirky hloupost, bylo to na půlce a celá ta akce se mohla ještě vyvíjet během přemístění k naší bráně všelijak. Před tím ale si myslím, že předcházel naopak faul domácích, možná proto byl Jirka frustrovaný a ten faul na půlce udělal. Zda byl na červenou je velmi diskutabilní.

Nakonec rozhodl váš bývalý asistent David Filinger, dalo se tomu zabránit?
Sehráli to dobře, míč vyletěl nahoru přesně jemu na hlavičku. Kluci do té doby bránili přesilovku docela slušně i Vahy byl na místě, bohužel ta jejich souhra byla až neskutečná a prostě se jim to povedlo.

Už jsme se několikrát bavili o tom, že Slavii chybělo důrazné nekompromisní zakončení. Hlavně v druhém poločase mohla rozhodnout o výsledku, souhlasíte s tím?
Je to pravda, myslím si, že jsme měli víc šancí, ale byli jsme buď nedůrazní, nebo to byly těžké kopy. Když jsme trefili branku, byl na místě vynikající brankář Vavrek, který domácím výhru vychytal.

V posledních dvou zápasech se dá týmu těžko něco vyčíst z hlediska nasazení a obětavosti, s tím jste už spokojený?
S tím nemám problém, nasazení od kluků bylo dobré. Dneska se zápas prohrál kvůli přesilovce. My jsme měli šance i pak v power-play, ale zase tam byl Vavrek. Největší šance byla asi úplně v samém závěru, i tu nám chytil.

Martin Směřička se posunul do první čtyřky, bylo záměrem, aby dostal víc prostoru v druhé formaci Tonda Hrdina?
Určitě, to byl ten záměr, aby si zahrál to svoje, měl prostor. Je to typ pivota, je třeba na tom pracovat, aby hrál na tomto postu. Čtyřky se nám po příchodu Směřičky začínají vyrovnávat, to je také dobře.

Jak náročné bylo v Lovosicích ovládnout nervy?
Byly tu dost velké emoce, vyvrcholily právě vyloučením Jirky Novotného. Jak jsem už říkal, ten faul neměl být. Na druhou stranu některé výroky rozhodčích nebyly povedené.

Já jsem měl pocit, že v zápase nebyl nasazen jasný metr, co faul je a co není, z toho pak pramení negativní emoce na hřišti…
Přesně tak. Bylo to nešťastné. Nebudeme brečet, ale takový dramatický a kvalitní zápas si zasluhoval lepší vedení ze strany rozhodčích.

Teď čeká Slavii Helas Brno, podruhé za sebou venku, co čekáte tam?
Helas vyhrál v Třinci, bude to pro nás další těžký zápas, budou určitě vítězstvím povzbuzení. My musíme utkání proti Litoměřicím hodit za hlavu a připravit se na trochu jiný styl Helasu. Budou chtít porazit i nás. Očekávám velice bojovné utkání z obou stran.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700