Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.12.2016

Kdo zná Daniela Kolmana, tak ví,  co pro něj slávistický futsal a Slavia vůbec znamená. Také ví, že šéf červenobílého klubu měl v právě končícím roce 2016 hodně důvodů ke spokojenosti. Zároveň musí být všem fanouškům jasné, že v Edenu budou chtít řadu věcí ještě zlepšit.


Jaký byl slávistický futsalový rok 2016? Co se povedlo a co naopak moc ne?
Asi nemohu říct, že se něco vysloveně nepovedlo. Některé věci potřebují delší čas a nadále na nich intenzivně pracujeme. Takže převládá radost z toho, co se podařilo. Po hubených letech v ligovém suterénu se Slavia pomalu ale jistě stává silným klubem. Není to žádná rychlokvaška, která zazáří a zhasne, pomalu ale jistě stoupá vzhůru. Rok 2016 bude navždy spjat s první historickou medaili klubu v nejvyšší soutěži. Určitě si cením výher nad Spartou, v roce 2016 jsme otočili bilanci v náš prospěch. A opět nám udělali radost junioři, stříbrnou medailí v kategorii U-19. Několikátou po sobě, včetně mistrovského titulu.

Bylo třetí místo v základní části zatím největším slávistickým futsalovým úspěchem?
Už jsem v podstatě odpověděl. Ano. Určitě je bronz ze sezóny 2015/2016 největším dosavadním úspěchem klubu, na který jsme doufám nejen ve futsalové Slavii, ale v celé sešívané rodině, velmi hrdí.

Jak jste byl spokojený s kvalitou kádru?
Tento kádr jsme si vybrali a já mu věřím. Věřím, že ve Slavii máme nadstandardní a kvalitní hráče. Také vidím velké množství rezerv, které tento tým má. Na nás ve vedení je, abychom je odstranili a přesvědčili hráče, že nastolená cesta je správná. Pokud to nepochopí, budou muset vyrazit cestou vlastní.

Který zápas vám udělal největší radost a který vás naopak nejvíc vytočil?
Pokud teď zhodnotím jenom podzimní část, tak radost mi určitě udělalo vyhrané derby, to je jasné! :) Spokojen jsem nebyl s přístupem a předvedenou hrou především v Hradci, v Chrudimi, a domácím prostředí s Helasem a Nejzbachem. Reálně jsme mohli mít o sedm, osm bodů více. Celkově s tím, co jsme předvedli na podzim, spokojení nejsme. To mohu otevřeně říct. Chybí nám určitá jarní lehkost, přímočarost a nasazení, se kterým jsme dokráčeli pro bronz.

V týmu nastoupili dva Brazilci, jak jejich působení zatím hodnotíte?
Svým způsobem odvedli svoje. Pokud by na ně člověk nekoukal optikou, že od nich čeká více, než od domácích hráčů, asi bych nemohl říct, že jsem nespokojen. Od Brazilců ale více čekáte. Nehodnotíme jejich výkony nějak splašeně, ale s rozmyslem, snažíme se o poctivou dlouhodobější analýzu. Nejen cizinců, ale všech hráčů. Sledujeme jejich sportovní výkony, přínos pro tým, a další aspekty. Hendrius se zranil dříve, než mohl něco předvést, Hudson naše očekávání nenaplnil v mnoha směrech. Michel Melo svojí příležitost ještě dostane, ovšem musí přidat. Nejen on.

Zlepšilo se zázemí a tréninkové podmínky pro slávistický futsal?
Chtěl bych touto cestou poděkovat samozřejmě všem partnerům v čele s CEFC, firmě AGRS, a Danielu Fričovi, zástupci nového spolumajitele klubu. Hráči a realizační tým užívají služební vozy, na Slavii právě dokončujeme vlastní šatnu, která bude k dispozici pouze našemu klubu. Její součástí bude masérna, televize a další zázemí s dalšími různými drobnostmi, které zvyšují pohodlí a komfort hráčů i realizačního týmu. Od ledna přibydou kondiční tréninky s kondičním specialistou, rozšíří se tréninkový proces, prostě makáme, abychom Slavii posouvali kupředu. Podařilo se nám vylepšit i některé věci v oblasti našeho PR, mám radost z projektu Slavia Futsal TV, na kterém spolupracujeme s Lukášem Knapem. Celkově vzato - něco se nedaří hned, nebo tak rychle, jak bychom si představovali, ale jdeme pořád kupředu jako buldoci :)

Co očekáváte od nového roku?
Určitě obrovský boj o každý ligový bod. Potvrdilo se to, co jsem říkal před sezónou. Liga bude nesmírně vyrovnaná. Klubům, kterým se nevydařila první polovina soutěže, se může vydařit ta druhá, na konci může být zase vše ještě třikrát naruby. I play-off bude dle mého názoru letos velmi napínavé a dramatické. Po dlouhých letech nebude asi tolik důležité postavení klubů v ligové tabulce po základní části. Série v boji o titul již od čtvrtfinále budou nesmírně zajímavé.

Co byste popřál fanouškům a futsalové rodině?
Fanouškům Slavie bych přál, aby nadále pokračoval celkový vzestup sešívaných barev. Aby jim Slavia ve všech odvětvích dělala radost. Aby slávisté stáli při sobě a naplňovali na sto procent heslo Spolu jsme silnější, protože spolu jsme opravdu silnější. Futsalové rodině bych popřál, aby z ní zmizeli jednotlivci, snažící se o destabilizaci celého našeho sportu. Nám všem přeji hlavně pevné zdraví, životní spokojenost a potřebné štěstí. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700