Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.12.2016

Utkání s Interobalem Plzeň přineslo několik velmi pěkných futsalových momentů, a především ve druhém poločasu i zajímavou futsalovou podívanou. K té přispěly i velmi kvalitní výkony rozhodčích Henycha a Matyše, kteří vedli utkání tak jak si přeje každý futsalový oddíl. Nebyli vidět, hru nechali plynout dle nastaveného metru od začátku zápasu, do kterého vstupovali pouze když to situace nezbytně vyžadovala. K tomu přispěli i hráči obou týmů. Na hodnocení jsme se zeptali předsedy klubu Daniela Kolmana.

Jak utkání s Interobalem hodnotíte?
Oba týmy vstoupily do zápasu v neúpných sestavách. To se asi podepsalo na prvním poločasu, chyběl mi větší pohyb na obou stranách. Bylo evidentní, že ani jeden z týmů nechce především udělat chybu.

Nebývají utkání s tímto soupeřem vyhrocenější?
Řeknu to obráceně. Velmi pozitivně hodnotím zvýšenou kulturu ligových zápasů obecně. Utkání s Plzní bylo důrazné a plné emocí, ovšem v duchu fair-play a respektu k soupeři, jak ze strany hráčů, tak realizačních týmů. Díky všem, a chtěl bych aby to nebyla výjimka.

Jak hodnotíte výkon rozhodčích?
O rozhodčích se většinou mluví, když se jim výkon nepovede a něco pokazí. Rád bych tedy touto cestou vyzdvihl fakt, že je naštěstí většina utkání, kdy se jejich výkony dají hodnotit velmi pozitivně. Jejich výkon v utkání s Plzní bych hodnotil ještě výše. Byl vynikající a rozhodčí svým přesným rozhodováním přispěli k hladkému průběhu zápasu.

Co lze udělat pro to, aby takových výkonů arbitrů bylo co nejvíce?
V tomto směru nemohu radit, subkomisi rozhodčích vedou v posledních letech pouze kompetentní lidé, odborníci, kteří vědí co mají dělat. Můj pohled je klubový, na stejné rovině jako ostatních představitelů ligových klubů. Na půdě Komise futsalu již delší dobu bojuji za mnohem větší transparentnost a otevřenost ve zveřejňování hodnocení rozhodčích a práce delegátů. V tom budu pokračovat.

Máme za sebou polovinu soutěže, jste s dosavadním postavením klubu v tabulce spokojen?
S postavením víceméně spokojen jsem. S čím konkrétně spokojen nejsem, zůstane pod klubovou pokličkou, ale vidím mnoho nedostatků, chyb a ztracených bodů. Většinu ztrát jsme si zavinili sami a to mě mrzí. Na druhou stranu bylo pouze jediné utkání, kdy nás soupeř přehrál, to s ERA-PACKEM Chrudim. Musíme usilovně pracovat dál, abychom se posunuli a zlepšili. Věci mají svůj vývoj a nelze je měnit ukvapeně, nicméně kdo nebude v klubu chtít jít naší cestou, nebude v něm. Rád bych ale celý klub pochválil. Áčko, béčko i junioři dělají čest jménu našeho klubu, který bojuje na všech frontách o čelo. Na to jsem hrdý a pyšný. Slavia má i ve futsalu renomé klubu, který je třeba maximálně respektovat.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700