Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 5.12.2016

Vyškovský rodák Jan Homola přidal na své střelecké konto další důležitou branku. V zápase proti Interobalu se mu podařilo v druhém poločase vyrovnat, když se i se svojí subtilní postavou prosadil v závaru před plzeňskou brankou. Mrzelo ho, že další gól už nepřidal.

Jak zápas v Plzni hodnotíte?
Byl to těžký zápas, ale to jsme všichni čekali. Oni jsou běhavý, silový mančaft, ale myslím, že jsme to zvládli a plichta byla zasloužená.

V prvním poločase se hrál taktický futsal, prohrávali jste 0:1. Jak jste tu první fázi utkání viděl?
Šlo o to, že jsme sice tekli jedna nula, ale byli jsme více na balónu, měli jsme nějaké šance, ale špatně jsme doplňovali pivota, takže jsme se nemohli dostat do úplného zakončení na šestce. A pokud jsme tam dávali míč na zadní tyčku, tak jsme tam nebyli, to byla škoda.

Byl jste u vyrovnání, jak byste tu situaci popsal?
Stíba (Vladimír Stibora) to tam pěkně zatáhl, dával balón pod sebe, jejich bek to dal do tyčky a já už jsem tam měl nohu a od mé nohy to šlo do góla. JJ68 v NHL také dává takové góly, takže jsem spokojený.

Nelekl jste se, že z toho nakonec nebude gól, že to dokážete dát mimo branku?
Já jsem tam tak jakoby vběhl, ani jsem nad neměl čas uvažovat.

Pak jste vzápětí inkasovali, nebyla to škoda, že jste neudrželi stav 1:1 trochu déle?
Byla to škoda, ale futsal takový je, chyby se dělají. Ale my jsme se zbláznili, my jsme úplně zbytečně napadali, na půlce jsme hráli těžký balón, pak se to dostalo na zadní tyčku a to jsme už nepohlídali.

Potom přišla další šance, kdy jste mohl vstřelit gól, co tomu chybělo?
To mne štve ze všeho nejvíc, protože se nám povedl signál Benfica. Já jsem se tam dostal, míč šel od Wojnyho (pozn. Mikuláš Wojnar), bohužel už jsem byl moc blízko, tak jsem střelu zamířil brankáři pod nohy, ale on jako hokejový brankář sklapl betony. Měl jsem to dávat nad něj, je to škoda.

Co říkáte na výkon obou brankářů?
Vahy (Ondřej Vahala) i Vašek (Václav Kubíček) odchytali skvělý zápas, remíza je opravdu zasloužená.

Na konci se konaly taktické manévry s time-outy, prozradíte, co jste během nich řešili?
My jsme doufali, že ještě dáme gól a odvezeme všechny body. To se nepodařilo, ale klíčové asi je, že jsme zvládli v těch situacích všechno ubránit.

Poslední zápas v tomto roce bude v Hradci Králové, jaký čekáte zápas? Už jste s nimi hráli v prvním kole doma...
Začínali jsme s Hradcem doma ligu, nebyli vůbec špatní. Mají mladý mančaft, my tam musíme udělat vítězství, abychom na Vánoce měli klid. V lednu pak do toho zase doma naskočíme s Benagem.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700