Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 3.12.2016

Slávistický trenér Martin Brychta po remízovém zápase v Plzni pochválil kvalitu futsalu zejména v druhém poločase, ocenil i výkon obou brankářů. V hodnotícím rozhovoru také prozradil, jak to vypadá se dvěma zraněnými oporami, Antonínem Hrdinou a Jiřím Novotným.

Jak zápas v Plzni bezprostředně po jeho skončení hodnotíte?
Bylo to vyrovnané utkání, oba soupeři předváděli hlavně ve druhém poločase dobrý futsal. První poločas byl hodně takticky vedený, bohužel jsme po naší chybě prohrávali a tahali za kratší konec. Pak jsme ale vyrovnali, soupeře i v některých fázích přehrávali, futsal se rozjel a diváci se nakonec měli na co dívat.

První branka padla po chybě, o které jsme mluvili po zápase s Českou Lípou, mrzí vás to?
Vždycky mě to mrzí. I druhou branku jsme inkasovali po té, co jsme mohli dvakrát z obrany míč vyvézt do protiútoku, ztratili jsme míč a soupeř nás potrestal. Pořád mne to mrzí. Ale už se tam objevují krůčky směrem ke zlepšení, už to někteří pochopili, jak to mají hrát. Budeme na tom dál pracovat.

Po přestávce přišlo zlepšení, v čem spočívalo?
Tak zlepšení…asi bych to tak nepojmenoval. My jsme především dali gól, to byla první věc. Myslím si, že ale i Plzeň také chtěla víc hrát a ne jenom bránit zezadu. Trochu víc nás presovala a my jsme se tak dostávali do její obrany, byl to dobrý futsal a využívali jsme i pivoty.

Domácí gólman zmařil celou řadu šancí, má na remíze taky velkou zásluhu?
To mají oba brankáři, i Ondra Vahala předvedl pár zákroků, které stály za to. Podržel nás.
Oba gólmani předvedli svoji sílu a tím pádem zápas došel k remíze.

Chyběli Jiří Novotný a Tonda Hrdina, jak to s nimi vypadá?
Vím, že oba do konce roku k dispozici nebudou. Uvidíme po novém roce, jestli se budou moci zapojit hned do tréninku, nebo jestli bude ještě delší prodleva.

Čeká vás poslední zápas v Hradci Králové, co k němu říct?
Máme na svém kontě hodně remíz. Každý si snadno spočítá, že za jednu výhru a porážku se ze dvou zápasů bere víc bodů než za dvě remízy. Nejenom pro to, budeme chtít v Hradci vyhrát. Bylo by to pro nás takové uklidnění před vánočními svátky.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700