Autor: Ondřej Zlámal Foto: Lukáš Knap   Vloženo dne: 28.11.2016

Zápas s Démony Česká Lípa byl dramatickou podívanou, kterou rozhodly ve prospěch Slavie dva hattricky – Ondřeje Míči a Michala Saláka. Trenér Martin Brychta přesto ví o situacích, které jeho svěřenci musí ještě zlepšit, aby se podařilo uhájit současné postavení v tabulce.

Byl to nakonec těžší zápas, než jste čekal?

Nic lehkého jsem nečekal a potvrdilo se, že v letošní sezoně nejsou lehcí soupeři. Česká Lípa předvedla výkon, který byl nad očekávání, ale bohužel jsme ho svým způsobem zavinili my. Určité situace, které jsme chtěli z naší hry vymýtit, tam bohužel zase byly.

Tentokrát úvod zápasu nebyl tak špatný, co nebylo dobře?
Úvod nám vyšel, vedli jsme jedna nula, ale mrzí mne přechodové pasáže, kdy jsme mohli jít do přečíslení, ale místo toho do něj šel často soupeř a rovnou do protibrejku.  Pracovali jsme na tom, ale ještě to budeme muset pilovat dál. Jsem ale samozřejmě rád, že jsme nakonec zápas zvládli a vyhráli.

Byl jedním z klíčových hráčů brankář Ondřej Vahala?

Určitě, hodně nás hlavně v prvním poločase podržel.

Padly dva hattricky, co se k nim dá říct? Je to od Michala Saláka přesně ta role, kterou od něj čekáte?
Potřebuju gólové hráče, nemůžeme vyhrávat stále 1:0, potřebujeme se tlačit do koncovky, zaplaťpánbůh, že to dnes takhle dopadlo.

Ondřej Míča dal také tři góly, ale měl jste tam k jeho výkonu i drobnou výhradu…
Stane se, že hráč, kterému se střelecky daří, udělá chybu. Je to jeho hra. Ale byl bych raději, kdyby těch chyb bylo stále méně a zbyla jenom ta pozitiva. To je ale asi jenom moje přání, které mívá každý trenér, nemůžeme se toho zbavit hned.

Před zápasem s Démony jste nevyhráli čtyři zápasy za sebou, ulevilo se vám po výhře?
Ulevilo se mi. Vzhledem k postavení v tabulce se očekávalo, že body zůstanou doma. Trochu to na nás sedělo, nechali jsme soupeře nesmyslně snížit. Soupeř zápas zdramatizoval až do konce.

Jedním z rozhodujících momentů byla penalta, bylo těžké rozhodnout, kdo na ni půjde?
Máme to dané. Ondra je na prvním místě, pokud není zraněný, chodí tam on.

Příštím soupeřem je Interobal Plzeň, soupeř z posledního play-off, jaký vás čeká zápas?
Já si přeji, aby to byl jiný zápas, než jsme hráli proti České Lípě. Abychom měli míč víc pod kontrolou a nenechali soupeře chodit do brejků a zakončení. Bude to určitě náročné utkání. Samozřejmě, že na tom jsme psychicky teď dobře, protože jsme zase naplno zabodovali. Pojedeme do Plzně uvolněnější, ale budeme muset znovu plnit věci, na kterých v tréninku pracujeme. Každý hráč je musí zlepšit.
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700