Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 19.11.2016

Trenér Martin Brychta se vrátil do známého prostředí. V Chrudimi dlouhou dobu působil. Po zápase, ve kterém jeho svěřenci podlehli ERA-PACKU 2:7, už začal přemýšlet nad změnami ve složení svých čtyřek. Bylo na něm znát, že čekal, že slávisté úřadujícímu mistru cestu za vítězstvím přece jenom trochu více zkomplikují. Přesto našel v zápase, který soupeř ovládl, pozitiva.

Jak utkání v Chrudimi hodnotíte z celkového hlediska?
„Jsem zklamaný z toho, jak jsme do zápasu vstoupili z hlediska soustředění na hru a nabuzení. Dostávali jsme branky ze situací, nad kterými zůstává rozum stát. Nereagovali jsme na aut, nechali soupeře jít do brejků. Dělali jsme chyby na útočné polovině, které Chrudim nemilosrdně trestala, proto se zrodil takový výsledek, jaký nakonec byl. Chrudim umí ztráty míčů v kritických momentech naprosto nemilosrdně trestat. V takovém zápase není možné chodit do naivních a riskantních situací.

Složení čtveřic jste po přestávce pozměnil, co vás k tomu vedlo?
„Po přestávce jsme neměli co ztratit, tak jsme to zkusili prostřídat, prostor dostali hráči, kteří tak často nehrají. S tím, jaký to mělo efekt, jsem svým způsobem spokojený, udělali jsme si obrázek, že nikdo nemá své místo v sestavě jisté a že jsou tu kluci připravení některé své spoluhráče na hřišti nahradit. Možnosti naskočit do hry si váží. I v této roli pracují a připravují se tak, jak mají. I když dostanou šanci po delší době, jsou schopní svoji roli na hřišti sehrát důstojně."

Dobrým příkladem je výkon Mikiho Wojnara, souhlasíte?
„Ano. Je jen škoda, že jsou v některých situacích mladí kluci ještě málo drzí, málo nebo spíš pozdě střílí. Miki měl za tu dobu, co nastoupil na plac, tři dobré šance, byl tváří tvář brankáři. Sám asi viděl, že pro to, aby zakončil lépe, potřeboval rychlejší reakci."

Po takovém zápase se často říká, že je ho třeba rychle pustit z hlavy a myslet na ten další, platí to i tentokrát?
„Já to nechci celé vypustit z hlavy. Kladné momenty musíme do dalšího zápasu přenést, to, co bylo špatně, toho se musíme vyvarovat. O poločase jsem říkal v kabině, že od začátku sezony máme problémy se vstupy do zápasů. To není zdaleka to, co bych si představoval. Dnes to vyvrcholilo tím, že jsme takhle prohráli."

Příští neděli vás čeká v domácím prostředí Česká Lípa, bude to zlomový zápas?
„Mám k dispozici široký kádr, to zápas v Chrudimi ukázal, mám řadu možností.  Budu moct čtyřky sestavit podle toho, kdo bude na tréninku pracovat a komu se bude dařit. Uděláme všechno pro to, aby tři body zůstaly doma. Věřím, že se nám to nakonec povede. Už potřebujeme zvítězit."
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700